Ви дізнаєтесь:
Мабуть, з усіма траплялася ситуація, коли ви забували заздалегідь вийняти м'ясо з морозильної камери.
Однак, є способи прискорити процес розморожування, пише Главредз посиланням на Pysznosci.
Як швидко розморозити м'ясо
Процес розморожування має великий вплив на якість та смак м’яса.
Один з найефективніших методів - використання холодної води. Покладіть м'ясо в герметичний пакет і занурте його в миску з водою кімнатної температури. Процес розморожування займає від 30 хвилин до кількох годин, залежно від розміру м'яса. Важливо час від часу міняти воду. Такий спосіб дозволяє м'ясу розморозитися рівномірно, зберігаючи його якість.
Також можна занурити м'ясо в закритому пакеті в теплу воду, до 60 градусів чи використати мікрохвильову піч або духовку з функцією розморожування. Відрегулюйте потужність і час відповідно до розміру шматка м'яса, щоб воно розморозилося рівномірно.
Як не можна розморожувати м'ясо
Неправильне розморожування може призвести до низки проблем, включаючи харчове отруєння. Розморожування м'яса на плиті або за допомогою гарячої води є поширеними помилками, які можуть знизити поживну цінність м'яса і сприяти розмноженню бактерій.
Також рекомендується уникати тривалого зберігання м'яса при кімнатній температурі. Безпечним рішенням є розморожування в холодильнику, яке, хоч і займає багато часу, але є найбезпечнішим.
Читайте також: