У захопливому процесі заварювання еспресо створюється, коли гаряча вода під високим тиском пропускається через дрібномелену каву. 3 способи приготування еспресо в домашніх умовах, розповідає 24 Канал з посиланням на NV Food.
3 способи приготування еспресо без кавомашини
- В аеропресі
Серед любителів кави зростає популярність методу аеропресу, який дає змогу готувати каву в стилі еспресо, що має схожий смаковий профіль і міцність, але не має характерного шару пінки. Аеропрес є економічною та компактною альтернативою звичайним кавоваркам.
Ось як приготувати еспресо за допомогою аеропресу:
- Нагрійте воду. Подрібніть приблизно 3 столові ложки темної кави до середньо-дрібного помелу за допомогою кавомолки.
- Помістіть круглий кошик у аеропрес і злегка намочіть його до вологості. Прикрутіть кошик до кінця аеропресу.
- Насипте кавову гущу в аеропрес. Покладіть його на порожній кухоль.
- Налийте 85 грамів води, зачекайте 45 секунд, а потім вставте поршень у верхню частину машини. Обережно натисніть, поки поршень не досягне дна.
- Зніміть аеропрес, відкрутіть кошик і спорожніть відро. Натисніть на поршень, щоб вийняти фільтр і гущу.
Насолоджуйтесь еспресо!
- У гейзерній кавоварці
Ті, хто має гейзерну кавоварку, можуть використовувати її для приготування еспресо. Цей метод використовує тиск пари для проходження гарячої води через мелену каву, в результаті чого виходить міцний і ароматний напій без необхідності використання еспресо-машини. Процес приготування дуже простий і вимагає лише гейзерної кавоварки, кавових зерен і столової ложки.
Ось як приготувати еспресо у гейзерній кавоварці:
- Відміряйте 20 – 22 грами кави або приблизно 2 столові ложки. Подрібніть до дрібної текстури.
- Налийте воду на дно кавоварки. Насипте гущу у фільтр і закрутіть верхнє кріплення з носиком. Поставте на середній вогонь.
- Зачекайте, поки почуєте свист, кава розшириться, а піна поміститься на верхній рівень. Готово!
Як приготувати еспресо у гейзерній кавоварці / Фото Unsplash
- У френч-пресі
Френч-прес теж життєздатний варіант для тих, хто прагне отримати концентровану каву, схожу на еспресо. Хоча важливо зазначити, що френч-прес не виробляє справжнього еспресо, він слугує альтернативою – кінцевий продукт міцний, але не досягає інтенсивності традиційного еспресо.
Ось як використовувати цей метод:
- Подрібніть принаймні 2 столові ложки вашої улюбленої кави еспресо.
- Нагрійте воду. Додайте кавову гущу у френч-прес. Залийте водою і дайте гущі просочитися приблизно на 30 секунд. Еспресо готове!
Цікаво: як приготувати безалкогольний глінтвейн для затишного вечора.