Часто основою нашого сніданку є яйця, адже їх можна назвати доволі поживним продуктом, багатим на білок. Однак, вам слід задуматися, якщо ви звикли поєднувати яєчню з кавою вранці.
Як стверджують фахівці, таке поєднання може завдати серйозної шкоди вашому організму, хоча окремо ці продукти мають очевидну користь. Про це пишуть в Mirror.
В яйцях міститься багато вітамінів A, D, B12, білка та інших корисних речовин, кава ж відома тим, що стимулює та заряджає енергією через високий вміст кофеїну. Проте, за словами дієтологині Прії Бансал, ранкове поєднання цих двох продуктів, яке досить часто можна зустріти у людей по всьому світу, заважатиме засвоєнню важливих мікроелементів. В каві містяться таніни і поліфеноли, які блокують засвоєння кальцію та заліза з яєць.
Експерти також радять зачекати хоча б одну годину після сніданку з яйцями, а вже тоді пити каву або чорний чай. Так ви зможете уникнути серйозних проблем з травленням, зокрема, кислотного рефлюксу та печії. Як зазначається фахівцями, обидва продукти посилюють вироблення шлункового соку.
Через каву та яйця, поєднані в одному сніданку, може відбутися зневоднення організму, тому що вони відрізняються сечогінними властивостями. Якщо ж ви все-таки не можете відмовитися від такого сніданку, то хоча б збільшіть кількість води, яку випиваєте вранці. Так ви будете підтримувати водний баланс.
Враховуйте й те, що кава впливає на засвоєння певних ліків, зокрема, антацидів та антибіотиків. Коли вона поєднується з яйцями, то цей ефект ще більше посилюється і ефективність препаратів знижується.