Навіщо купувати у магазині: лікарську ковбасу можна легко приготувати вдома
Навіщо купувати у магазині: лікарську ковбасу можна легко приготувати вдома

Навіщо купувати у магазині: лікарську ковбасу можна легко приготувати вдома

Така страва стане чудовою альтернативою магазинним продуктам, адже вона не містить штучних добавок чи консервантів. Спробуйте цей рецепт, який підготував 24 Канал з посиланням на TikTok yummy.lera, і ви переконаєтесь, що домашні страви – це легко, смачно і недорого.

Лікарська ковбаса

  • Час: 1,5 години
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 500 грамів курячого філе;
– 3 курячі гомілки;
– 2 морквини;
– 2 цибулини;
– 1 – 2 зубчики часнику (за бажанням);
– 3 лаврових листки;
– 10 горошин чорного перцю;
– сіль – до смаку;
– 1 варений буряк;
– 30 грамів желатину;
– 400 мілілітрів курячого бульйону (100 мл для желатину + 300 мл для маси).

Як приготувати домашню ковбасу: перегляньте відео

Приготування:

  1. Покладіть куряче філе, гомілки, моркву, цибулю, часник, лавровий лист, сіль і перець у каструлю.
  2. Залийте водою, доведіть до кипіння.
  3. Зменшіть вогонь до середнього та варіть близько 1 години, періодично знімаючи піну.
  4. Буряк натріть на дрібній тертці. Через марлю чи сито відтисніть сік.
  5. Процідіть бульйон через сито.
  6. Желатин залийте 100 мілілітрів теплого бульйону, перемішайте й залиште на 15 хвилин для набухання.
  7. Зварене м'ясо очистьте від кісточок і шкіри.
  8. Розділіть на невеликі шматочки. Додайте буряковий сік, розтоплений желатин та 300 мілілітрів бульйону.
  9. Усе ретельно пробийте блендером до однорідної маси.
  10. Підготуйте форму. Це може бути пляшка чи скляна ємність. Обов’язково змастіть її олією.
  11. Перекладіть масу у форму, накрийте плівкою та поставте в холодильник на 3 – 5 годин, а краще на ніч.
  12. Вийміть ковбасу з форми.
  13. Наріжте її на порції та подавайте до столу.

Це така смакота: як приготувати імбирне печиво вдома.

Джерело матеріала
loader