Ніжний і простий гарбузовий пиріг з яблуками: за цим рецептом полюють
Ніжний і простий гарбузовий пиріг з яблуками: за цим рецептом полюють

Ніжний і простий гарбузовий пиріг з яблуками: за цим рецептом полюють

Восени традиційно готують страви з красуні-гарбуза, яку цінують не лише ніжний та особливий смак, але й корисні властивості. Страви з помаранчевих плодів виходять чудовими.

Якщо ви вже встигли законсервувати смачний гарбуз на зиму, рецепт якого ми раніше публікували, час приступати до приготування неймовірного пирога. Рецепт максимально простий, але згадувати про неймовірний смак цього десерту ви ще довго.

гарбузи, фото Pxhere

Які інгредієнти знадобляться:

  • Мука - 400 гр
  • Вершкове масло - 200 гр.
  • Сіль за бажанням

Для начинки:

  • Гарбуз – 500 гр.
  • Яблука – 300 гр.
  • Сік лимона – 20 мл
  • Цедра лимона - 10 гр.
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л.
  • Сах.зам - за смаком

Процес приготування гарбузового пирога:

Вершкове масло наріжте на кубики і перекладіть в миску. Просійте борошно і руками розітріть все в дрібну крихту.

Гарбуз очистіть і наріжте на кубики. Перекладіть у форму для запікання, злегка полийте оливковою олією. Накрийте фольгою. Відправте в духовку за 180* на 20-30 хвилин.

Яблука очистіть та натріть на тертці. Відіжміть зайву вологу. З'єднайте разом - терті яблука + парований готовий гарбуз + лимонний сік + цедру лимона + крохмаль + цукор. Перемішайте.

Частину тіста пересипте у форму для запікання. Застосуйте рукою або склянкою. Зробіть невеликі борти. Викладіть начинку на тісто, розподіл по всій формі і зверху посипте тестом, що залишився. Відправте в духовку за 180* на 20-25 хвилин.

Гарбузовий пиріг, кадр з відео

Раніше ми повідомляли, що до Нового року смакота буде у вас на столі: ароматна та смачна настоянка з гарбуза, легендарний рецепт.

Джерело матеріала
loader