Стало відомо, в якому м’ясі практично немає холестерину
Стало відомо, в якому м’ясі практично немає холестерину

Стало відомо, в якому м’ясі практично немає холестерину

Високий рівень холестерину в крові провокує ризики розвитку різноманітних серцево-судинних захворювань, зокрема хвороб серця, атеросклерозу, утворення тромбів, інфаркту та  інсульту. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

За словами лікарів, основні причини високого рівня холестерину в крові – це насичені жири і трансжири. Тому перехід на продукти з низьким вмістом насичених жирів допоможе вирішити проблему.

Яке м’ясо містить найменше жирів та холестерину:

  • Куряча грудка містить незначну частку жиру й холестерину. У половині грудки є лише 73 мг холестерину і менше 1 г насичених жирів.
  • Свиняча вирізка. На 85 грамів м’яса припадає лише 62 мг холестерину й 1 г насичених жирів.
  • Фарш із індички. На 100 грамів продукту припадає лише 79 мг холестерину та 2 г насичених жирів.
  • Яловичий стейк можна сміливо вживати, якщо у вас підвищений холестерин. На 85 г продукту припадає 65 мг холестерину і близько 2 г насичених жирів.
  • Яловичий фарш. У 100 грамів пісного фаршу міститься 70 мг холестерину і 2,5 г насичених жирів приблизно. У магазинах можна купити пісну яловичину, в якій міститься 73 мг холестерину і близько 4,5 г насичених жирів на порцію.


Перегляди: 0
Теги за темою
Здоров'я
Джерело матеріала
loader
loader