Суперфіналістка тринадцятого сезону "Мастер Шеф" Альона Московченко поділилася покращеним рецептом вінегрету з двома секретними інгредієнтами.
Для вінегрету зірка "Мастер Шеф" запікає овочі, а також додає квашену капусту та нут – і виходить неймовірно смачно.
Щоб приготувати ідеальний вінегрет, "Мастер Шеф" Альона Московченко бере:
- буряки – 2 шт.
- морква – 2 шт.
- картопля – 4 шт.
- нут – 100 г
- квашена капуста – 200 г
- зелена цибуля – за смаком
- цукор, сіль, суміш перців – за смаком
- оцет – 1 ст. л.
- часник – 2 зуб.
- розмарин і чебрець – по гілочці
- ароматна соняшникова олія
Приготувати квашену капусту можете самостійно за рецептом Євгена Клопотенка – рецепт тут.
Моркву та буряк добре вимиваємо, поливаємо олією, додаємо оцет, сіль, перець, цукор часник, розмарин, чебрець і загортаємо в фольгу. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності (приблизно 40-60 хвилин).
Нут попередньо на ніч зірка "Мастер Шеф" замочує в холодній воді. Після цього заливаємо нут чистою водою, додаємо сіль, лавровий лит, шматочок цибулі та варимо до мʼякості, приблизно годину.
Картоплю "Мастер Шеф" Альона Московченко відварює в мундирах.
Коли буряк, морква та картопля охолонуть, чистимо їх від шкірки та нарізаємо кубиками. Додаємо до овочів нут, квашену капусту та дрібно нарізану зелену цибулю. Заправляємо вінегрет ароматною олією, солимо та перчимо за смаком.
"Цей вінегрет вирізняється ніжним ароматом запечених овочів та приємною кислинкою квашеної капусти. Обов’язково спробуйте саме цей варіант", – радить зірка "Мастер Шеф".
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.