Простий рецепт яблучного пирога від переможця "Мастер Шеф": як приготувати тарт татен
Простий рецепт яблучного пирога від переможця "Мастер Шеф": як приготувати тарт татен

Простий рецепт яблучного пирога від переможця "Мастер Шеф": як приготувати тарт татен

Переможець кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський (Пава) показав, як приготувати французький перевернутий пиріг – тарт татен із яблуками.

Готується цей пиріг дуже просто, а виходить неймовірно смачним і ефектним на вигляд.

Для тіста "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський бере:

  • борошно - 200 г
  • яйце - 1 шт.
  • масло вершкове - 100 г
  • вода холодна - 35 мл
  • сіль - 1/4 ч.л.
  • цукор - 1 ч.л.

Інгредієнти для начинки:

  • яблука - 1 кг
  • цукор - 125 г
  • вода - 1 ст.л.
  • вершкове масло - 60 г

Спершу до борошна додаємо холодне вершкове масло, нарізане кубиками, та розминаємо до стану крихти – "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський робить це за допомогою ножа.

Змішуємо холодну воду з цукром і сіллю, додаємо до крихти та замішуємо тісто. В кінці додаємо яйце та ще раз вимішуємо тісто.

Готове тісто "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський загортає в плівку і відправляє охолоджуватися в холодильник хвилин на 45.

Тим часом готуємо начинку. На пательню насипаємо цукор, додаємо трохи води та доводимо до стану карамелі. Додаємо вершкове масло та перемішуємо.

Яблука "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський чистить, кожне розрізає на четвертини та викладає в карамель.

Охолоджене тісто розкачуємо по формі до товщини приблизно 3-4 мм, накриваємо ним яблука та відправляємо пиріг у розігріту до 190 градусів духовку на 25 хвилин.

Переможець "Мастер Шеф" дає пирогу трохи охолонути, а потім перевертає його – і тат татен із яблуками готовий.

Останні новини України:

Як смачно засолити червону рибу: переможниця "Мастер Шеф" дала святковий рецепт.

Смачніше за крабовий салат: рецепт сирного рулету з крабовими паличками.

Секрет ідеальної моркви по-корейськи: кулінар поділилася простим рецептом.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader