Плавлений сир можна зробити і вдома: рецепт, з яким і смачніше, і дешевше
Плавлений сир можна зробити і вдома: рецепт, з яким і смачніше, і дешевше

Плавлений сир можна зробити і вдома: рецепт, з яким і смачніше, і дешевше

Багато українців люблять плавлений сир на сніданок чи перекус.

Сьогодні ми розповімо як приготувати домашній сир плавлений з кисломолочного. У майбутню страву можна додати замість зелені будь-які наповнювачі, які вам до смаку: ковбаса, гриби чи інше.

Домашній плавлений сир. Фото: скрін Ютуб

Інгредієнти:

  • Кисломолочний сир (жирність будь-яка) – 500 грам
  • Яйця – 1 шт.
  • Вершкове масло – 80 грамів
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Цукор - 1 ч.л.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Лимонна кислота – 1/4 год. л.
  • Зелень (будь-яка) - за бажанням

Приготування:

Для початку змішайте сир, яйце, вершкове масло, сіль, соду та лимонну кислоту.

Домашній плавлений сир. Фото: скрін Ютуб

Поєднайте всі компоненти спочатку ложкою, а потім збийте блендером до однорідної консистенції. Після цього перекладіть суміш у каструлю та поставте на вогонь. Важливо варити сир на повільному вогні і іноді помішувати. На вогні потрібно тримати доти, доки сир повністю не розплавиться. Після цього зніміть та доповніть плавлений сир зеленню. Можна залишити сир без усіляких доповнень або зробити частину з додаванням, а іншу без. На останньому етапі перелийте суміш у тарілку або контейнер та залиште до повного застигання. Щоб оцінити смак сиру, зробіть із ним бутерброд.

Раніше ми повідомляли, що цей секретний інгредієнт зробить ваш Олів'є найсмачнішим: що додають хитрі кулінари, новорічний рецепт.

Джерело матеріала
loader
loader