Багато українців люблять плавлений сир на сніданок чи перекус.
Сьогодні ми розповімо як приготувати домашній сир плавлений з кисломолочного. У майбутню страву можна додати замість зелені будь-які наповнювачі, які вам до смаку: ковбаса, гриби чи інше.
Інгредієнти:
- Кисломолочний сир (жирність будь-яка) – 500 грам
- Яйця – 1 шт.
- Вершкове масло – 80 грамів
- Сіль - 1 ч. л.
- Цукор - 1 ч.л.
- Сода – 0,5 ч.л.
- Лимонна кислота – 1/4 год. л.
- Зелень (будь-яка) - за бажанням
Приготування:
Для початку змішайте сир, яйце, вершкове масло, сіль, соду та лимонну кислоту.
Поєднайте всі компоненти спочатку ложкою, а потім збийте блендером до однорідної консистенції. Після цього перекладіть суміш у каструлю та поставте на вогонь. Важливо варити сир на повільному вогні і іноді помішувати. На вогні потрібно тримати доти, доки сир повністю не розплавиться. Після цього зніміть та доповніть плавлений сир зеленню. Можна залишити сир без усіляких доповнень або зробити частину з додаванням, а іншу без. На останньому етапі перелийте суміш у тарілку або контейнер та залиште до повного застигання. Щоб оцінити смак сиру, зробіть із ним бутерброд.
Раніше ми повідомляли, що цей секретний інгредієнт зробить ваш Олів'є найсмачнішим: що додають хитрі кулінари, новорічний рецепт.