Переможець одного з сезонів "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський (Пава) показав, як приготувати куряче філе в духовці, щоб воно було максимально смачним і соковитим.
"Така курка розлітається за лічені секунди", – радить "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський.
Для приготування соковитого запеченого філе переможець "Мастер Шеф" використовує:
- філе куряче - 300 г
- помідор свіжий - 120 г
- сир твердий - 50 г
- сметана - 1 ст.л.
- петрушка - 10 г
- сік і цедра третини лимона
- спеції для курки - 0,5 ч.л.
- сіль і мелений перець - за смаком
Куряче філе "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський розрізає навпіл, не дорізаючи до кінця, і розгортає, як метелика. Приправляємо філе сіллю та перцем.
Сир натираємо на тертці. Помідор нарізаємо тонкими скибочками, а петрушку – дрібно.
Для начинки змішуємо сметану, третину натертого сиру, половину петрушки, суміш спецій для курки, лимонну цедру та сік. Викладаємо цю суміш усередину та складаємо філе навпіл.
Для зручності "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський запікав філе в "човнику" з пергаментного паперу: на шматок першаменту викладаємо філе, а краї загортаємо, як на відео.
Зверху посипаємо філе рештою петрушки, викладаємо скибочки помідора та решту сиру. Запікаємо філе в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 25 хвилин.
Останні новини України:
Як смачно засолити червону рибу: переможниця "Мастер Шеф" дала святковий рецепт.
Смачніше за крабовий салат: рецепт сирного рулету з крабовими паличками.
Секрет ідеальної моркви по-корейськи: кулінар поділилася простим рецептом.