Зазвичай салат готують з оселедцем, звідси й пішла його назва. Але в цьому рецепті його пропонують замінити.
Якщо використати замість оселедця іншу рибу, то ви отримаєте зовсім інший смак салату. Тому варто спробувати, щоб здивувати гостей за новорічним столом.
Інгредієнти
- морква
- 3 шт.
- картопля
- 3 шт.
- буряк
- 2 шт.
- яйце
- 1 шт.
- твердий сир
- 50 г
- шпроти
- 200 г
- цибулина
- 1 маленька
- мариновані огірки
- 4 шт.
- зубчики часнику
- 4 шт.
- майонез
- 200 г
Процес приготування:
- Картоплю, моркву і буряк відварити у мундирах, остудити, очистити і натерти (картоплю і моркву на великій, буряк — на дрібній терці).
- Яйце відварити, остудити, очистити, натерти на крупній терці. Сир також натерти на крупній терці.
- Часник дрібно нарубати, цибулю і огірки дрібно нарізати кубиками. Шпроти розімнути виделкою.
- Скласти салат: шпроти — цибулю — сіточка з майонезу — картопля — сіточка з майонезу — морква — сіточка з майонезу — огірки — яйце — сіточка з майонезу — сир.
- В окремій мисці змішати буряк з часником і майонезом, викласти останнім шаром на салат. Залишити в холодильнику на 2 години.
Смачного!