Бабусин тертий пиріг з варенням: смачний пляцка з дитинства
Бабусин тертий пиріг з варенням: смачний пляцка з дитинства

Бабусин тертий пиріг з варенням: смачний пляцка з дитинства

Проста у приготуванні, але дуже смачна випічка.

Тертий пиріг. Без перебільшення - смак цього пляцка знайомий кожному. Це один із старих рецептів, який готували наші бабусі. Тертий пиріг випікають багатьох регіонах України. Як і більшість старовинних рецептів, готується дуже просто і з доступних продуктів.

ТСН.uaпропонує рецепт тертого пирога від Лілії Цвіт.

Інгредієнти

  • 200 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 70 г цукру 
  • 430 г борошна 
  • 1 ч л розпушувача
  • 300 г улюбленого варення

Приготування

Крок перший

 До борошна додаємо розпушувач, прохолодне масло і перетираємо все до утворення крихти. Далі додаємо цукор та яйця. яйця. Замішуємо тісто. 

Крок другий

Тісто досить виходить густим. Його розділяємо на дві частини: 1/3 тіста кладемо в морозильник на дві години, решту — в холодильник.

Крок третій

Тісто з холодильника розкачуємо на пергаменті - на якому будемо випікати. Трішки посипаємо борошном, щоб тісто не прилипало. Розкачане тісто перекладаємо разом у форму для випікання.

Крок четвертий

Ножем зрізаємо бортики, щоб вони були приблизно 1 см. Зайве тісто забираємо. Товстим шаром змащуємо тісто варенням.  Зверху натираємо тісто з морозилки.

Крок п'ятий

Пиріг випікаємо при температурі 180 градусів приблизно пів години.

  • Класичний німецький різдвяний штолен: старий родинний рецепт
  • Медово-імбирне печиво до свят: простий і швидкий у приготуванні рецепт
  • Різдвяні пампухи: старий рецепт пухкої і солодкої здоби
Джерело матеріала
loader
loader