Незамінна зимова класика: рецепт знаменитого узвару
Незамінна зимова класика: рецепт знаменитого узвару

Незамінна зимова класика: рецепт знаменитого узвару

Узвар із журавлиною та прянощами — ідеальний напій для святкового столу або просто для насолоди оригінальними смаками. Він завжди доречний та не потребує багато зусиль. 24 Канал пропонує приготувати узвар за рецептом ТСН.

Рецепт традиційного узвару

  • Час: 1,5 години + охолодження
  • Порцій: 3 літри

Інгредієнти:
– 3 літри води;
– 100 грамів сушених яблук;
– 100 грамів сушених груш;
– 100 грамів чорносливу;
– 50 грамів кураги;
– 50 грамів меду;
– 3 бутони гвоздики.

Приготування:

  1. Сушені фрукти помістіть у друшляк і ретельно промийте під проточною водою. Потім перекладіть їх у каструлю, залийте водою та залиште настоюватися на 30 – 60 хвилин.

  2. Поставте каструлю на плиту та варіть на повільному вогні під закритою кришкою протягом 30 хвилин.

  3. Після цього вимкніть вогонь, додайте гвоздику й залиште узвар охолоджуватися.

  4. Коли напій стане теплим, додайте мед і добре розмішайте.

  5. Охолодіть узвар і подавайте його до столу.

Смачного!

Різдво має його смак: готуємо апетитний штолен.

Джерело матеріала
loader