Замість звичайного слабосоленого лосося можна приготувати гравлакс – червону рибу, засолену за скандинавським рецептом з додаванням цукру та кропу.
Рецептом на своїй сторінці в Instagram поділилася шеф-кухар Валентина Кущ.
Головне в цьому рецепті – дотриматися пропорцій солі та цукру, а все інше можна додавати за своїм смаком.
Цедру для приготування гравлаксу можна використовувати лимонну, апельсинову та навіть з бергамота чи грейпфрута (але в останньому випадку краще брати її небагато та комбінувати з іншими).
"І алкоголь тут теж універсальний: джин, горілка, коньяк або навіть кальвадос. Можна і без нього, але раджу цей пункт не пропускати", – розповіла шеф-кухар.
На 500 г лосося або іншої червоної риби нам знадобляться такі інгредієнти:
- сіль - 1 ст.л.
- цукор - 1 ч.л.
- міцний алкоголь - 30 г
- буряк відварений (можна і без нього, але завдяки його кольору риба виглядає значно ефектніше)
- кріп
- цедра цитрусових
Рибу спершу просушуємо паперовим рушником. Додаємо сіль, цукор, дрібно нарізаний кріп, цедру та алкоголь, добре перемішуємо та натираємо рибу маринадом.
Варений буряк чистимо від шкірки на натираємо на крупній тертці. Рибу викладаємо в зручний контейнер і засипаємо тертим буряком. Щоб лосось добре промаринувався, відправляємо його в холодильник мінімум на ніч.
З готового лосося прибираємо буряк, нарізаємо рибу на тонкі шматочки та можна подавати.
Останні новини України:
Як смачно засолити червону рибу: переможниця "Мастер Шеф" дала святковий рецепт.
Смачніше за крабовий салат: рецепт сирного рулету з крабовими паличками.
Секрет ідеальної моркви по-корейськи: кулінар поділилася простим рецептом.