Чому квашена капуста скисла та стала м'якою: головні помилки під час приготування
Чому квашена капуста скисла та стала м'якою: головні помилки під час приготування

Чому квашена капуста скисла та стала м'якою: головні помилки під час приготування

Щоб квашена капуста вийшла смачною, необхідно дотримуватися простих правил.

Квашена капуста — це смачний і корисний продукт, але для її приготування важливо дотримуватись певних правил. Якщо капуста стала м’якою, слизькою чи скисла, це свідчить про порушення технології заквашування. 

Розглянемо причини таких проблем і способи їх уникнення

1. Мало солі

Перша причина – мало солі, від чого капуста виділяє дуже мало соку, в якому вона кваситься. Їй не вистачає рідини, щоб добре прокваситися.
Кулінари радять додавати 24-30 г солі на 1 кг капусти, цього буде достатньо для ідеально хрусткої та смачної капусти.

2. Багато моркви та цукру

Надлишок цукру та моркви роблять капусту м'якою. Якщо ви все ж таки хочете додати моркву, її потрібно взяти обов'язково пізніх сортів і в пропорції 300-400 г моркви на 10 кілограмів капусти.

3. Металевий посуд

Капусту найкраще квасити у скляному, дерев'яному чи емальованому посуді і важливо, щоб вона була великого обсягу, щоб було місце для соку. Металевий посуд дасть капусті темний відтінок та неприємний смак.

Щоб квашена капуста залишалась хрусткою, смачною і корисною:

  • Шинкуйте капусту товщиною 3-5 мм.
  • Дотримуйтесь пропорцій: морква не більше 10 % від ваги капусти.
  • Слідкуйте, щоб капуста була повністю занурена у розсіл.
  • Тримайте заготовку при температурі 18-21°C.

Раніше ми писали, як приготувати печиво "Горішки" зі згущеним молоком. Більше про рецепт читайте у новині.

Джерело матеріала
loader
loader