Рецепт сирників, як у ресторані: шеф-кухар поділився секретом
Рецепт сирників, як у ресторані: шеф-кухар поділився секретом

Рецепт сирників, як у ресторані: шеф-кухар поділився секретом

Шеф-кухар Олександр Огороднік поділився рецептом ідеальних сирників, не забитих борошном, та показав, як їх правильно формувати.

Для приготування смачних і ніжних сирників нам знадобляться такі інгредієнти:

  • сир кисломолочний - 300 г
  • манка - 2 ст.л.
  • цукор - 1-2 ст.л. (за смаком)
  • яйце - 1 шт.
  • сіль - дрібка
  • ванільний цукор - 1 ч.л. (за бажанням)

Якщо сир занадто вологий, то його потрібно або відтиснути від зайвої рідини через марлю, або додати до тіста одну столову ложку борошна.

Подавати сирники шеф-кухар пропонує з вишневим соусом, для якого на знадобляться:

  • вишні - 200 г
  • цукор - 1-2 ст.л.
  • цедра половинки лимона
  • крохмаль - 1 ч.л.
  • вода (холодна) - 30 г

До кисломолочного сиру додаємо манку, цукор, яйце, сіль, ванільний цукор і виделкою розмішуємо до однорідності. Лишаємо сирну масу на 10-15 хвилин, щоб манка набухла.

Тим часом готуємо вишневий соус. В сотейнику змішуємо розморожені вишні, цукор, розведений у воді крохмаль, а також цедру. Доводимо соус до кипіння та проварюємо ще хвилину.

На припиленій борошном робочій поверхні формуємо з сирної маси ковбаску, розрізаємл її на шматочки та за допомогою склянки формуємо рівненькі сирники.

На розігрітій пательні з невеликою кількістю олії смажимо сирники до золотистої скоринки з обох боків. Подаємо сирники разом зі сметаною, вишневим соусом і горішками.

Останні новини України:

Як смачно засолити червону рибу: переможниця "Мастер Шеф" дала святковий рецепт.

Смачніше за крабовий салат: рецепт сирного рулету з крабовими паличками.

Секрет ідеальної моркви по-корейськи: кулінар поділилася простим рецептом.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader