Буженину більше не купую: рецепт соковитого рулету зі свинини від фіналіста "Мастер Шеф"
Буженину більше не купую: рецепт соковитого рулету зі свинини від фіналіста "Мастер Шеф"

Буженину більше не купую: рецепт соковитого рулету зі свинини від фіналіста "Мастер Шеф"

Рецептом неймовірно смачного та ароматного рулету зі свинини з чорносливом і часником поділився фіналіст кулінарного шоу "Мастер Шеф. Професіонали" Алік Мкртчян.

Щоб приготувати смачний і соковитий мʼясний рулет, на 1,5 кг свинини (фіналіст "Мастер Шеф" використовує грудну частину) нам знадобляться такі інгредієнти:

  • чорнослив – 300 г
  • часник – 30 г
  • приправа до шашлику та сіль – за смаком

Свинину "Мастер Шеф" Алік Мкртчян пластує, щоб вийшов прямокутник, як на відео, та робить з одного боку надрізи. Кладемо мʼясо надрізами донизу. До мʼяса додаємо сіль, щедро посипаємо сумішшю спецій для шашлику та добре натираємо.

У кілька рядів викладаємо чорнослив, а також часник (можна використовувати як цілі зубчики, так і подрібнити його). Загортаємо мʼясо в рулет та щільно завʼязуємо його кулінарною ниткою. Зверху мʼясний рулет також натираємо спеціями.

Щільно загортаємо рулет у пергамент і фольгу, викладаємо в форму для запікання та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на годину. Після цього фіналіст "Мастер Шеф" дістає рулет із фольги та пергаменту, змащує його жиром, що витопився та запікає ще пів години до румʼяної скоринки.

Подавати рулет зі свинини "Мастер Шеф" Алік Мкртчян пропонує або в гарячому вигляді як самостійну страву, або в холодному – як буженину для нарізки. Для святкового столу таке мʼясо можна прикрасити зернятками граната або зеленню для ефектного вигляду.

Останні новини України:

Як смачно засолити червону рибу: переможниця "Мастер Шеф" дала святковий рецепт.

Смачніше за крабовий салат: рецепт сирного рулету з крабовими паличками.

Секрет ідеальної моркви по-корейськи: кулінар поділилася простим рецептом.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader