Проста смажена цибуля перетвориться на вишукану карамелізовану закуску: як приготувати
Проста смажена цибуля перетвориться на вишукану карамелізовану закуску: як приготувати

Проста смажена цибуля перетвориться на вишукану карамелізовану закуску: як приготувати

Ріпчаста цибуля – один із найуніверсальніших і незамінних інгредієнтів, здатний перетворити будь-яку страву на витвір кулінарного мистецтва.

Професійні кухарі смажать цибулю особливим способом, який не тільки подовжує термін її зберігання, а й перетворює звичайний овоч на вишукану закуску. Цей метод дає змогу отримати хрусткий, ароматний та універсальний гарнір, який стане окрасою будь-якого столу.

Як посмажити цибулю особливим методом: поради професійних кухарів

  • Підготовка цибулі. Вибирайте свіжу та пружну цибулю без ознак псування. Ретельно очистіть, вимийте і поріжте її тонкими півкільцями однакової товщини, це забезпечить рівномірне обсмажування і гарний зовнішній вигляд готового продукту.
  • Обробка борошном. Помістіть нарізану цибулю в чистий поліетиленовий пакет, додайте трохи борошна. Ретельно струсіть пакет, щоб кожен шматочок цибулі рівномірно покрився тонким шаром борошна.
  • Обсмажування. Нагрійте рослинну олію в глибокій сковороді. Обсмажуйте цибулю невеликими порціями, щоб кожен шматочок рівномірно просмажився до золотавого кольору.

Готову цибулю можна зберігати в герметичному контейнері в холодильнику до 10 днів, а в морозильній камері – упродовж кількох місяців. Смажену цибулю можна подавати як закуску, додавати до м’яса, овочів, супів чи вживати як гранір.

Названо поширену помилку, яка перетворює каву на отруту

Чи правда, що мед не псується: про це майже ніхто не знає

Чому не можна зливати рідину з банок із горошком: про це варто знати кожній господині

Джерело матеріала
loader