Рецепт дієтичного торта на ряжанці з бананами: виходить неймовірно смачно
Рецепт дієтичного торта на ряжанці з бананами: виходить неймовірно смачно

Рецепт дієтичного торта на ряжанці з бананами: виходить неймовірно смачно

Рецептом легкого, неймовірно смачного та ніжного мусового торта на ряжанці поділилася авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина.

Для тіста нам знадобиться:

  • ряжанка - 150 г
  • яйце - 1 шт.
  • цукор - 50 г
  • олія - 1 ст.л.
  • борошно - 130 г
  • розпушувач - 1 ч.л.

До речі, з такого тіста можна готувати також пиріг або кекси – просто збільшіть кількість інгредієнтів втричі.

Для мусу:

  • ряжанка - 500 г
  • банани - 2 шт.
  • какао-порошок - 2 ст.л.
  • желатин - 15 г
  • вода - 90 г

За бажанням можна прикрасити торт. Для декору блогерка використала 1 пакетик прозорого желе для торта, а також 2 банана.

Спершу яйця збиваємо з цукром. Додаємо ряженку, олію, борошно з розпушувачем і перемішуємо тісто до однорідності. Викладаємо тісто в форму діаметром 18-20 см і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20 хвилин.

Готовому коржу даємо охолонути, після цього зрізаємо з нього верхівку.

Щоб приготувати мус, желатин заливаємо холодною водою та лишаємо набухати. Коли набухне, розтоплюємо. Ряжанку з бананами та какао-порошком перебиваємо блендером до однорідності. Додаємо желатин і ще раз збиваємо.

Блогерка збирає торт у кулінарному кільці, знизу затягує його харчовою плівкою.

На дно виклалаємо корж та заливаємо його мусом, для стабілізації відправляємо в холодильник на дві-чотири години. За бажанням можна прикрасити торт, виклавши зверху банани, нарізані кільцями, та залити все прозорим желе.

Останні новини України:

Як смачно засолити червону рибу: переможниця "Мастер Шеф" дала святковий рецепт.

Смачніше за крабовий салат: рецепт сирного рулету з крабовими паличками.

Секрет ідеальної моркви по-корейськи: кулінар поділилася простим рецептом.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader