Ви дізнаєтеся:
Щоб приготувати каву у гейзерній кавоварці, потрібні кава, кавоварка і джерело тепла. Про те, як правильно варити каву в гейзерній кавоварці, розповіли на YouTube-каналі JFA Art & Coffee.
"Перше, що потрібно знати: що гейзерна кавоварка – це не еспресо-машина, і напій буде лише віддалено нагадувати еспресо", – зазначається у відео.
У ємність для води, яка розташована у гейзерній кавоварці внизу, потрібно залити або гарячу, або холодну воду. Максимальна точка заливання води – по клапан.
Далі потрібно поставити у ємність для води сито, у яке насипати кави. Часто може виникати запитання, чи потрібно трамбувати каву в гейзерній кавоварці. Насправді не потрібно цього робити – просто насипати до верху.
Після цього треба закрутити кавоварку поставити її на джерело тепла, наприклад, на плиту.
"Важливо сказати, що кавоварку потрібно знімати з вогню, як тільки зупиниться процес заварювання", – пояснюється у відео.
Коли у нижній частині кавоварки утвориться високий тиск, вода буде витіснятися крізь фільтр у верхню частину кавоварки. Коли почуєте звуки булькотіння рідини, можна відкрити кришку. Коли потічки кави стануть тонкими та світлими потрібно зняти кавоварку з вогню.
Після цього можна наливати каву в чашку і пити.
Дивіться відео про те, як варити каву в гейзерній кавоварці:
Вас також може зацікавити: