Ви дізнаєтесь:
Квашені огірки, мариновані гриби чи тушонка є майже у кожному домі, особливо у зимовий період, коли свіжі овочі та фрукти не такі доступні, як влітку. Побутує думка, що консервація може зберігатися місяцями, чи навіть роками, особливо, якщо поставити її у холодильник.
Главред дізнався, що це не зовсім так і багато хто наражає себе на небезпеку, не знаючи, що споживає протерміновану їжу. Справа в тому, що герметично закриті банки чи консерви справді можуть зберігатися протягом декількох місяців, але чимало людей думають, що це правило діє і після відкриття продукту.
Міністерство сільського господарства США натомість стверджує, що насправді відкриту консервацію можна безпечно зберігати у холодильнику від 1 до 5 днів, в залежності від того, який це продукт.
Наприклад, рибні чи м'ясні консерви після відкриття потрібно утилізувати після 2 днів зберігання, фруктові - після чотирьох, а томатну пасту - після 5 днів у холодильнику.
Маринади та соління, які повністю покриті розсолом, можна тримати у холодильнику не більше 1-2 тижнів. Найбільший термін зберігання мають варення та джеми - до місяця часу.
При цьому важливо постійно перед споживанням перевіряти, чи немає ознак псування консервації, як от:
Інші новини:
Що таке Міністерство сільського господарства США?
Міністерство сільського господарства США - федеральний орган виконавчої влади США. У функції міністерства входить здійснення політики в галузі сільського господарства і продовольства, включаючи продовольчу безпеку, розвиток сільських районів, фінансування наукових досліджень у сфері сільського господарства, пише Вікіпедія.