/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F422%2Fa36f70025885dc43ff1e7a12fee62ce3.png)
Експерти розповіли, який спосіб приготування кави найбільш шкідливий
Кава — це вже не просто напій, а щоранковий ритуал багатьох українців. Вона заряджає енергією та, водночас, розслаблює. Однак, є один спосіб приготування, на думку вчених, який робить каву надзвичайно шкідливою для організму. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.
Як показали наукові спостереження, найкориснішим напоєм є фільтр-кава. Він готується методом одноразового проходження води через фільтр з меленою кавою всередині. Рідина просочується через порошок, вимиваючи при цьому всі шкідливі речовини. Кавову гущу після приготування викидають. В більшості кав’ярень подають саме фільтр-каву.
Чому такий напій корисний для нашого організму? На думку вчених, в фільтр-каві зберігається максимальна користь кавових зерен, а ось шкідливий осад залишається на мінімальному рівні.
Також у фільтрованій каві міститься велика кількість антиоксидантів, які в свою чергу знижують ризик розвитку серцевих захворювань.
А ось найшкідливішим способом приготування кави є нефільтрований напій. Йдеться про ту каву, яку п’ють разом з гущею. Тобто такий напій заварюють прямо в кружці, турці чи за допомогою французького преса.
Головна небезпека нефільтрованої кави в тому, що в ній міститься в 30 разів більше холестерину, ніж у фільтрованій. А це створює сильне навантаження на ваше серце. Якщо пити нефільтровану каву постійно, то напій буде “садити” один з найголовніших органів в вашому організмі, призводячи до невідворотних проблем.

