Копійчана добавка врятує коронну страву: чим легко замінити розпушувач
Копійчана добавка врятує коронну страву: чим легко замінити розпушувач

Копійчана добавка врятує коронну страву: чим легко замінити розпушувач

У чому різниця між содою і розпушувачем - чим замінити розпушувач у домашніх умовах.

Важливо:

Розпушувач є важливим компонентом, який найчастіше використовується в хлібопекарській і кондитерській промисловості. Головне його призначення - створення пористої текстури в тісті.

Продукти з розпушеного тіста відрізняються рівномірною випічкою, привабливим зовнішнім виглядом, приємним запахом і смаком, а також кращою засвоюваністю. Про це йдеться в матеріалі Главреда.

Що входить до складу розпушувача для тіста

У торгівлі під термінами "розпушувач тіста" або "пекарський порошок" мають на увазі багатокомпонентну хімічну речовину, яка зазвичай включає в себе:

Пропорції для пекарського порошку

Що важливо знати:

Чим можна замінити 1 чайну ложку розпушувача

Як замінити розпушувач тіста: 1 чайна ложка розпушувача відповідає ½ чайної ложки соди і ¼ чайної ложки оцту.

Як використовувати:

У чому різниця між содою та розпушувачем

Досвідчені кулінари звертають увагу на те, що головна відмінність полягає в їхньому складі: розпушувач уже містить кислоту, тоді як соді для активації потрібен кислий компонент, наприклад, кефір. Важливо не забувати про те, що без нього сода не реагуватиме.

Більше новин:

Що таке сода

Гідрокарбонат натрію - це неорганічна речовина, натрієва кисла сіль вугільної кислоти з хімічною формулою NaHCO3. У звичайному вигляді - дрібнокристалічний порошок білого кольору. Використовується в промисловості, харчовій промисловості, в медицині як нейтралізатор хімічних опіків шкіри та слизових оболонок концентрованими кислотами і для зниження кислотності шлункового соку. Також застосовується в буферних розчинах, пише Вікіпедія.

Джерело матеріала
loader