Оскільки ніхто не знає, хто придумав салат "Оселедець під шубою", вважається, що саме цей популярний шведський салат послужив натхненням.
Шведський салат з оселедцем дуже нагадує дві улюблені багатьма страви: оселедець під шубою і вінегрет. Але є принципові відмінності: заправка і подача. Шарами цей салат не викладають. Овочеві салати з оселедцем у Швеції дуже популярні. І це один із варіантів. Рецептом поділилися на сайті Read and eat.
Шведський салат з оселедцем
Інгредієнти:
- оселедець — 500 г;
- буряк — 2 шт;
- картопля — 4 шт;
- одна цибулина;
- два огірки;
- кріп;
- сметана 25% — 150 г;
- лимонний сік — 1 ст. л.;
- мед — 1 ч. л.;
- сіль.
Розігрійте духовку до 190°С. Загорніть кожен буряк у фольгу і запікайте до готовності, близько 1 години. Картоплю відваріть у мундирі до готовності. Буряк і картоплю остудіть і очистіть.
Оселедець, картоплю, буряк та огірки наріжте кубиками, цибулю — тонкими півкільцями. Кріп подрібніть. Змішайте підготовлені інгредієнти в салатнику, посоліть і поперчіть.
Сметану збийте з медом і лимонним соком, заправте салат і подавайте.
Буряк для салату необов'язково запікати, можна відварити так само, як і картоплю. Але саме в печеному вигляді буряк виходить смачнішим, у ньому менше води і більше вітамінів, які руйнуються під час варіння.
Читайте також:
5 найсмачніших салатів на Новий рік 2025: вони обов'язково мають бути на святковому столі
Салати на новорічний стіл: рецепт оригінального салату "Зміїна шуба" без буряка
Швидкий яєчний салат: рецепт смачної закуски