"Шуба", але не зовсім: рецепт шведського салату з оселедцем
"Шуба", але не зовсім: рецепт шведського салату з оселедцем

"Шуба", але не зовсім: рецепт шведського салату з оселедцем

Оскільки ніхто не знає, хто придумав салат "Оселедець під шубою", вважається, що саме цей популярний шведський салат послужив натхненням.

Шведський салат з оселедцем дуже нагадує дві улюблені багатьма страви: оселедець під шубою і вінегрет. Але є принципові відмінності: заправка і подача. Шарами цей салат не викладають. Овочеві салати з оселедцем у Швеції дуже популярні. І це один із варіантів. Рецептом поділилися на сайті Read and eat.

Шведський салат з оселедцем

Інгредієнти:

  • оселедець — 500 г;
  • буряк — 2 шт;
  • картопля — 4 шт;
  • одна цибулина;
  • два огірки;
  • кріп;
  • сметана 25% — 150 г;
  • лимонний сік — 1 ст. л.;
  • мед — 1 ч. л.;
  • сіль.

Розігрійте духовку до 190°С. Загорніть кожен буряк у фольгу і запікайте до готовності, близько 1 години. Картоплю відваріть у мундирі до готовності. Буряк і картоплю остудіть і очистіть.

Оселедець, картоплю, буряк та огірки наріжте кубиками, цибулю — тонкими півкільцями. Кріп подрібніть. Змішайте підготовлені інгредієнти в салатнику, посоліть і поперчіть.

Сметану збийте з медом і лимонним соком, заправте салат і подавайте.

Буряк для салату необов'язково запікати, можна відварити так само, як і картоплю. Але саме в печеному вигляді буряк виходить смачнішим, у ньому менше води і більше вітамінів, які руйнуються під час варіння.

Читайте також:

5 найсмачніших салатів на Новий рік 2025: вони обов'язково мають бути на святковому столі

Салати на новорічний стіл: рецепт оригінального салату "Зміїна шуба" без буряка

Швидкий яєчний салат: рецепт смачної закуски

Джерело матеріала
loader