Довгожителі рекомендуют їсти щодня саме цей продукт: він дешевий, але приносить багато користі
Довгожителі рекомендуют їсти щодня саме цей продукт: він дешевий, але приносить багато користі

Довгожителі рекомендуют їсти щодня саме цей продукт: він дешевий, але приносить багато користі

Довгожителі з Японії просто обожнюють цей продукт. Вони додають його до свого щоденного раціону. Українцям він теж доступний.

Чука – це унікальний салат, який готується з їстівних морських водоростей, таких як вакаме або периста унарія. Унарія є видом бурих водоростей, що ростуть у прибережних водах Японії, Кореї та Китаю.

Для приготування салату з водоростей вакаме їх поєднують з різними спеціями, цукром, міріном, соєвим соусом, кунжутом, чилі та кунжутною олією.

Чука має смак, схожий на морський коктейль, з відтінками умамі, злегка солодким і солонуватим присмаком. Ці водорості не мають характерного для морської капусти йодного смаку, що робить їх більш приємними для багатьох. Тому салат з чуки став дуже популярним. Крім того, він відзначається хрусткою та пружною текстурою.

Свіжі водорості вакаме мають низьку калорійність — всього 40 ккал на 100 г продукту, адже на 80% складаються з води. Однак варто зазначити, що калорійність може змінюватись залежно від додаткових інгредієнтів у салаті. Зазвичай калорійність чуки у складі салату становить 150-190 ккал на 100 г.

Салат з морських водоростей чука — це класична японська страва, що містить широкий спектр вітамінів і мінералів. Серед них можна знайти фосфор, магній, йод, залізо та калій. Завдяки своєму багатому вітамінному та мінеральному складу, салат чука здобув популярність серед багатьох українців. Як і інші морські водорості, чука містить велику кількість йоду, який є важливим для нормальної роботи щитоподібної залози та підтримки здоров'я шкіри.

Чука багата корисними компонентами. Вона містить велику кількість мінералів, а також селен, який корисний для зору, та комплекс вітамінів A, D, E, K, C і групи B. До складу морських водоростей входять також ненасичені та полінасичені жирні кислоти (Омега-3), рослинний білок, ферменти, волокна і колаген.

Основні корисні властивості морських водоростей чука включають:

  • зміцнення імунної системи;
  • позитивний вплив на здоров'я серця та судин;
  • нормалізація функцій щитоподібної залози та балансування гормонального фону;
  • поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту;
  • стимуляція мозкової активності та боротьба з проявами атеросклерозу.

Крім того, чука є потужним афродізіаком. Її багатий хімічний склад сприяє омолодженню шкіри, а регулярне вживання допомагає у профілактиці неврозів та депресій.

  • Три супи, які допоможуть вам скинути зайві кілограми: після свят – саме те, що потрібно
  • Як дожити до 100 років: шість основних секретів китайців, які варто вивчити українцям
  • Не кладіть лимон у чай, поки не дізнаєтеся один секрет: ось чому більшість робить це неправильно
Джерело матеріала
loader