Які продукти в жодному разі не можна запікати у фользі: про це варто знати
Які продукти в жодному разі не можна запікати у фользі: про це варто знати

Які продукти в жодному разі не можна запікати у фользі: про це варто знати

Професійні кухарі не рекомендують користуватися алюмінієвою фольгою під час запікання деяких страв у духовці, і ось чому.

Фольга – це незамінний помічник у приготуванні страв для кожної господині. Її часто використовують для запікання м’яса, риби та різноманітних овочів. Ресурс Pixelinform повідомляє, які продукти не слід запікати у алюмінієвій фользі, і ось чому.

Які продукти не можна запікати в алюмінієвій фользі: поради кухарів

  • Картопля. Овоч містить багато соку, тому під час запікання у фользі може стати водянистим. І замість апетитної картопельки із хрумкою скориночкою можна отримати варену страву. Щоб приготувати в духовці рум’яну картоплю з хрумкою золотавою скоринкою, її краще запікати без фольги.
  • Помідори. Професійні кухарі не радять запікати м’ясо, рибу та інші овочі з помідорами у фользі. Овоч містить кислоти, які, вступаючи в реакцію з алюмінієм, надаватимуть стравам металевого присмаку.
  • Капуста. Якщо запекти білокачанну капусту в алюмінієвій фользі, вона втратить свій смак та вигляд, перетворившись на овочеве пюре. Капуста також виділяє багато соку, тому в фользі вона буде варитися і ще набуде металевого присмаку.
  • Страви зі спеціями. Паприка, куркума та гострий перець під дією високих температур змінюють свої властивості, що може негативно вплинути на смак страви, яка готується в алюмінієвій фользі.

Що ще підійде для хрусткого панірування, окрім сухарів і борошна: 4 найкращі варіанти

7 сортів картоплі, які дають найвищий урожай: з одного куща збиратимете відро бульб

Хрусткі вергуни з дитинства: рецепт смаколика від відомого шефа

Джерело матеріала
loader
loader