Ви дізнаєтеся:
Приготування смачного та ароматного м'ясного бульйону — це, на перший погляд, доволі легка страва, однак під час процесу слід дотримуватися певних правил та бути уважним до деталей. Главред зʼясував, чи варто зливати "першу воду" після закипання м'яса.
Портал Pixelinform пише, що багато господинь та кулінарів вважають, зливання "першої води" після закипання м’яса допомагає зробити бульйон прозорим і позбутися всіх шкідливих речовин, які нібито містить м’ясо.
Проте встановити наявність так званих шкідливих речовин можна лише за допомогою лабораторних досліджень, а не кухонних хитрощів.
Ви певно помічали, що під час приготування першої страви з мʼясом на верх спливає біла піна. Деякі господині вважають, що це бруд та шкідливі речовини, але насправді піна - це звичайний білок, який згорнувся при високій температурі. Він не є шкідливим для здоровʼя.
Крім того, якщо ви зливаєте воду, тоді бульйон буде менш наваристий та поживний.
Деякі кухарі припускають, що зливаючи "першу воду", господині фактично виливають у каналізацію всі корисні речовини, які виділяються з м’яса в бульйон під час перших хвилин кипіння.
Інші новини:
Що таке суп?
Суп - рідка страва, у складі якої міститься не менше 50 % рідини Рідку частину супу називають основою, щільну - гарніром. Супи готують на бульйонах, відварах, молоці та молочних продуктах і квасі. Гарніром у супах виступають найрізноманітніші продукти: овочі, гриби, крупи, бобові та макаронні вироби, риба, м'ясо і птиця, повідомляє "Вікіпедія".