Щоб в борошні більше не заводилися жучки: як зберігати продукт правильно
Щоб в борошні більше не заводилися жучки: як зберігати продукт правильно

Щоб в борошні більше не заводилися жучки: як зберігати продукт правильно

Багато людей стикаються з проблемою, коли в борошні з’являються жучки. Експерти кажуть, що найважливіше — це правильно зберігати продукт.

Експерти вважають, що комахи можуть потрапляти в борошно та каші ще під час виробництва. Однак вони також можуть з’явитись через неправильне зберігання або недотримання умов товарного сусідства вдома. У такому разі рано чи пізно доведеться викидати весь вміст. Тому важливо знати, як правильно зберігати борошно, щоб уникнути появи комах.

Згідно з рекомендаціями фахівців, потрібно зберігати борошно окремо від інших бакалійних товарів. Це важливо, оскільки немає гарантії, що пакет з гречкою чи іншими крупами не містить шкідників. Комахи можуть легко переміститись з одного пакета в інші продукти, зокрема в борошно.

Не менш важливою є і вибір правильного контейнера для зберігання. Як показали дослідження, шкідники не з'являються в борошні, якщо воно зберігається в герметичному посуді. Така упаковка також захищає продукт від підвищеної вологості, що дозволяє збільшити термін його зберігання.

Ще один важливий фактор — це місце та температура. Ви можете зберігати борошно на утепленому балконі, але при цьому важливо дотримуватись температурного режиму: від +5 до +18 градусів.

Якщо умови не дозволяють зберігати борошно при оптимальній температурі, найкраще покласти його в холодильник. Однак важливо, щоб борошно не було в паперовому пакеті, аби воно не піддавалося впливу вологи. Тому найкраще пересипати його в банки і щільно закрити кришками. Такий підхід дозволить не лише уникнути появи шкідників, але й подовжити термін зберігання борошна в два рази.

Джерело матеріала
loader