Варити картоплю не потрібно: шеф-кухар поділився унікальним рецептом пюре
Варити картоплю не потрібно: шеф-кухар поділився унікальним рецептом пюре

Варити картоплю не потрібно: шеф-кухар поділився унікальним рецептом пюре

Відомий кухар розкрив незвичайний спосіб приготування пюре, який знають одиниці.

Ви дізнаєтеся:

Картопляне пюре — це справжня класика домашньої кухні, яка зігріває в холодну пору року. Однак, щоб отримати ідеальну кремову текстуру без грудочок, потрібно знати кілька важливих нюансів. Досить легко припуститися помилки, через яку пюре стане надто густим або рідким.

Главред дізнався споіб приготування ідеального пюре.

Шеф-кухар ресторану Fallow поділився унікальним способом приготування цього улюбленого гарніру. У своєму відео TikTok він пояснив, що секрет ніжного пюре полягає у тому, що потрібно не варити картоплю, а запікати її в духовці, пише The Daily Mirror.

Покроковий рецепт

  1. Викладіть картоплю на деко, щедро посипавши її крупною сіллю.
  2. Запікайте в духовці при температурі 160-180°C, поки вона не стане м'якою всередині.
  3. Коли картопля готова, просто змахніть залишки солі.
  4. Розріжте запечену картоплю навпіл.
  5. Ще гарячою перетріть через сито або прес для картоплі, використовуючи її шкірку для проштовхування м'якоті.
  6. Попередньо підігрійте молоко та вершкове масло.
  7. Додайте молоко з маслом до картоплі, перемішуючи до отримання ніжної текстури.
  8. Якщо пюре стає занадто густим, поступово додйте ще трохи молока.

Перед подачею кухар рекомендує перевірити страву на приправи і додати сіль, перець та інші спеції за бажанням. Також він радить використовувати шкірку картоплі у якості гарніру, а не викидати.

Дивіться відео приготування картопляного пюре:

@fallow_restaurant How to make the ultimate mashed potatoes… like a chef! ?‍? #mashedpotato#chefskills#cheftipsandtricks♬ apart of me - Takayoshi

Чому цей спосіб працює краще, ніж варіння

Цей метод підкорив мережу — відео переглянули понад 30 000 разів. Деякі глядачі відзначили, що вперше дізналися про запікання в солі. Інші дивувалися вибору білого перцю для пюре.

Сіль при запіканні виконує роль ізолятора, допомагаючи картоплі рівномірно прогріватися і зберігати вологу. Це особливо корисно, оскільки бульби картоплі не завжди мають однаковий розмір, а такий спосіб дозволяє уникнути пересушування.

Також при запіканнізберігається природна вологість, і картопля не розмокає у воді. Під час варіння частина крохмалю та аромату вимивається у воду, а під час запікання він залишається всередині.

Вас також може зацікавити:

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Джерело матеріала
loader
loader