Креп Сюзет з ефектною подачею: спробуйте на своїй кухні приготувати легендарний французький десерт
Креп Сюзет з ефектною подачею: спробуйте на своїй кухні приготувати легендарний французький десерт

Креп Сюзет з ефектною подачею: спробуйте на своїй кухні приготувати легендарний французький десерт

Вишуканий французький десерт - Креп Сюзет - можна приготувати вдома. Не обов'язково йти до ресторану, щоб насолодитись неймовірним смаком та ефектною подачею.Тонкі млинці, просочені ароматним апельсиновим соусом і підпалені безпосередньо перед подачею, створюють справжнє кулінарне шоу. Здивуйте ним своїх рідних.Млинці:2 ст.л цукру4 яйцядрібка солі2 ст.л крохмалю4 ст.л олії0.5 л молока0.25 л окропу0.5 л борошнаСоус:60 г цукруцедра 1 апельсина250 мл апельсинового фреш у60 г вершкового маслаЯйця змішати з цукром та сіллю.Додати попередньо розчинений у молоці крохмаль, а також олію. Перемішати. Постійно перемішуючи вінчиком, тонкою цівкою вводимо окріп.Останнім вводимо борошно, перемішуємо до однорідності. Можна додатково перебити блендером, щоб не було грудочок.Залишаємо тісто відпочити приблизно 20 хвилин. Смажимо тонкі млинці як зазвичай на налисники.Готуємо соус. Цукор висипаємо на сковорідку і топимо до утворення світлої карамелі.Додаємо сік і цедру. Проварюємо рідину до зменшення в обʼємі приблизно на 1/3. Додаємо масло і доводимо до розчинення.Тримаємо на невеликому вогні сковорідку і по одному викладаємо вчетверо складені млинці.Після того, як виклали млинці, тримаємо на вогні приблизно 30 секунд і знімаємо.Перед подачею можна злегка карамелізувати страву кулінарним газовим пальником.

Джерело матеріала
loader
loader