Учасниця дванадцятого сезону кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк показала, як приготувати найсмачніші мариновані шампіньйони.
"Використала для миття шампіньйонів модний лайфхак з борошном - працює! Тому раджу мити гриби саме так!", – відзначила зірка "Мастер Шеф".
До грибів всипаємо ложку борошна, розмішуємо, а потім добре промиваємо у воді – борошно допоможе краще вимити весь бруд.
Для маринаду на 500 г печериць зірка "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк бере такі інгредієнти:
- вода - 1,5 л
- сіль - 2 ст.л.
- лавровий лист - 2 шт.
- перець чорний горошком - 6 шт.
- перець духмяний горошком - 3 шт.
- лимонна кислота - дрібка
Далі для заправки нам знадобиться:
- сіль - дрібка
- цукор - 1 ч.л.
- олія - 3 ст.л.
- оцет - 3 ст.л.
- паприка солодка - 0,5 ч.л.
- часник - 2 зуб.
- перець чилі - 1 шт. (або за смаком)
- морква - 1 шт.
- петрушка - за смаком
У каструлю наливаємо воду, додаємо інгредієнти для маринаду, промиті гриби та варимо маленькі печериці протягом 8 хвилин, а більші – 10 хвилин.
Після цього зірка "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк дістає гриби з маринаду та перекладає їх у миску. До шампіньйонів додаємо дрібно нарізану петрушку та перець чилі, моркву, натерту на тертці для моркви по-корейськи, вичавлений або натертий часник, сіль, цукор, олію, оцет, солодку паприку та добре все перемішуємо.
Лишаємо мариновані гриби остигати, а потім перекладаємо у зручний контейнер або банку, закриваємо та відправляємо в холодильник.
Зірка "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк радить, щоб гриби добре промаринувалися, залишити їх на ніч у холодильнику, а потім уже смакувати.
Останні новини України:
Салат "Олівʼє" по-новому: переможниця "Мастер Шеф" дала оригінальний рецепт.
Солоний чизкейк із крабовими паличками: рецепт простої та суперсмачної закуски.
Бананові панкейки для сніданку: простий рецепт від зірки шоу "Мастер Шеф" і "Супермама".