Що приготувати на День усіх закоханих: фантастичне меню на двох
Що приготувати на День усіх закоханих: фантастичне меню на двох

Що приготувати на День усіх закоханих: фантастичне меню на двох

У День всіх закоханих хочеться романтики, якої так не вистачає в нинішній час.Якщо ваші найдорожчі люди поряд, зробіть їм приємне. Приготуйте романтичну вечерю своїми руками.Gazeta.ua розповість про три головні страви, які можна приготувати на святкову вечерю для двох.Ніжні шпинатні млинці з вершковим кремом з ноткою лимона та ікра, яка приємно потріскує у роті. Це дуже смачна, яскрава закуска для святкового столу⠀
Обирайте ікру горбуші, бо вона має ніжний солодкуватий смак, до якого ми звикли змалку.⠀
ІнгредієнтиДля млинців (на 7-8 шт.)50 г свіжого шпинату1 яйце250 мл молока10 мл олії100 г борошна1 ч.л. цукру1/2 ч.л. солі ⠀ ⠀
 Для крему та подачі:300 г крем-сиру30 мл вершків 33%1 ч.л. лимонного сокуцедра лимоналососева ікра з Аляски ⠀
Як приготуватиШпинат, яйце, молоко та олію пробиваємо блендером до однорідності. Додаємо борошно, цукор, сіль та знову пробиваємо блендером. Смажимо млинці на середньому вогні з обох боків.Для крему збиваємо міксером до загущення крем-сир, вершки, сік та цедру лимона.Млинцям даємо охолонути і покриваємо тонким шаром крему. Один млинець щільно загортаємо в рулет і загортаємо у ще один млинець з кремом. Зрізаємо краї та розрізаємо на 3 частини (для ідеального зрізу - перед нарізанням, краще поставити готові рулетики у холодильник на 15-20 хв, щоб крем застиг).Подаємо з ікрою та насолоджуємося.Основна страваНадайте перевагу рибі, адже м'ясо довго травиться й після вечері уся ваша енергія піде на роботу шлунку.Легка, смачна та корисна страва. Лише 30 хвилин і стейк лосося, запеченого в травах та олії за лічені хвилини вже лежатиме на вашому столі.Інгредієнти:Стейк лосося - 250 голія - 1 ч. л.Пряні трави - 2 гСік лимона - 1 ч. л.Оливки або маслини - 3-5 шт.лимон - 3 скибочкиСалатний мікс - 50 гСіль до смакуперець до смакуПаприка - дрібкаЯк приготуватиЗмішуємо сіль, перець, сік лимона, олію та пряні трави.Кладемо стейк лосося в герметичний пакет та заливаємо маринадом. Залишаємо на 10-15 хвилин. Для цієї страви найкраще підійде охолоджений лосось. Слідкуйте, щоб філе було щільним та м'яким, без плям та води.Якщо є решітка, викладаємо на неї рибу. Якщо ні, запікати можна і на деко – для цього застеліть його пергаментом для випічки.Змащуємо філе залишками маринаду та запікаємо при 180 °С 15-20 хвилин. Перевірте готовність лосося вилкою – якщо він відшаровується і виглядає непрозорим, отже риба готова.Готовий стейк лосося викладаємо на подушку з листя салату, прикрашаємо скибочками лимона та оливками чи маслинами.Хрумке тісто, ніжний вершковий крем зі свіжими ягодами чи фруктами виходить дуже смачним та простим десертом. Інгредієнти250 г листкового бездріжджового тіста1 яйце125 г крем-сиру25 мл вершків 33%40-50 г цукрової пудриягоди/фруктиЯк приготуватиТісто розморожуємо та розкочуючи ділимо на чотири квадратика. Кладемо на деко з пергаментом, половину змащуємо збитим яйцем та накриваємо другою половиною, як на відео. Випікаємо у розігрітій до 200 гр духовці 20-25 хв.Для крему: крем-сир, вершки та пудру збиваємо до загущення.Слойкам даємо охолонути та розкриваємо. Наповнюємо кремом та додаємо ягоди/фрукти. Перед подачею можна прикрасити м'ятою та пудрою.⠀


Джерело матеріала
loader