Заварку чи кип'яток: що першим потрібно класти до чашки - остаточна відповідь
Заварку чи кип'яток: що першим потрібно класти до чашки - остаточна відповідь

Заварку чи кип'яток: що першим потрібно класти до чашки - остаточна відповідь

Правильний порядок заварювання чаю – спочатку вода чи спочатку заварка – впливає на смак, аромат і якість напою, зазначають чайні експерти.

Ви дізнаєтесь:

Правильне заварювання чаю – це мистецтво, в якому кожна деталь має значення. Чи дійсно важливо, що спочатку додавати в чашку – чай чи воду? Відповідь на це питання може здатися незначною, але насправді вона впливає на смак і аромат напою.

Главред з'ясував, який правильний порядок подачі чаю.

Як правильно заварювати чашку чаю

Кожен чайний сорт має свої особливості заварювання. Чайні експерти з проєкту "teaparati" пояснюють, що температура води, порядок додавання інгредієнтів та тривалість настоювання безпосередньо впливають на смак і корисні властивості чаю.

Які є методи заварювання чаю - як заварювати чай, щоб не був гіркий

Спочатку вода, потім чай

Такий підхід забезпечує рівномірний розподіл температури, що дозволяє краще розкривати аромат і смак чаю. Крім того, експерти зазначають, що це запобігає перезаварюванню, яке може зробити чай гірким.

Спочатку чай, потім вода

Цей метод пришвидшує заварювання та дозволяє контролювати інтенсивність смаку. Деяким людям він здається зручнішим, особливо якщо вони не хочуть чекати довго.

Як правильно заварювати різні види чаїв - як краще пити чай

Чи можна кип'ятити воду з чаєм - як правильно підігрівати чай

Експерти не рекомендують кип'ятити чайне листя чи пакетики у воді на плиті. Це може призвести до надмірної гіркоти та втрати аромату.

"Окремо закип'ятити воду, а потім заварити чай у гарячій воді - в чашці або заварнику - це найкращий спосіб. Таким чином, ви даєте можливість чайному листю або пакетикам належним чином настоятися і розкрити свій аромат, не піддаючи їх впливу надмірно високих температур протягом тривалого часу", - наголошують експерти.

Що додавати в чашку першим - чай чи окріп

Чайні експерти з "teaparati" наголошують:

"Окремо закип’ятіть воду до потрібної температури, а потім додавайте чай. Це допоможе зберегти всі його корисні властивості та розкрити смак на максимум".

Крім того, не варто кип’ятити воду разом із чайним листям – це призведе до пересичення напою танінами та зробить його надто терпким.

Як правильно заварювати чай

Усі чайні професіонали роблять одну річ перед кожним заварюванням чаю

"Фахівці попередньо підігрівають чашку або чайник перед тим, як додати в нього чай. Потрібно підтримувати стабільну температуру води, щоб чай міг настоятися. А для цього потрібно переконатися, що контейнер або посудина, в якій настоюється чай, також не зазнає значних перепадів температури", - зазначила чайний експерт Джі Чоу у своєму Instagram.

Дивіться відео про те, яку чашку використовувати для чаю:

Вам також може бути цікаво:

Що відомо про Джі Чоу

Jee Choe — сертифікований чайний сомельє, експерт з кави та етикету післяобіднього чаю. Вона є автором сайту "Oh, How Civilized", присвяченого рецептам чаю та кави, який вона веде понад 12 років. Jee Choe також активно ділиться своїми знаннями та досвідом у соціальних мережах, зокрема в Instagram під ніком @ohhowcivilized.

Джерело матеріала
loader
loader