![Є ті, хто досі робить помилки: скільки варити моркву, щоб була готова, смачна і корисна](https://thumbor.my.ua/le14Zz8AbHS2F-2gMzapUsc9TRw=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F46708f7cac5f99c3b2632ef96a3d4737.jpg)
Є ті, хто досі робить помилки: скільки варити моркву, щоб була готова, смачна і корисна
Переварювання може призвести до того, що овоч вийде надто м'який і без смаку, а недоварений – занадто твердий для споживання. Скільки варити моркву розповідає 24 Канал.
Скільки варити моркву
Моркву можна приготувати різними способами, зокрема відварити у звичайній воді, запекти в духовці, приготувати в мультиварці, пароварці або мікрохвильовій печі.
- Моркву середнього розміру потрібно варити від 20 до 25 хвилин.
- Час варіння великої моркви можна збільшити до 40 хвилин.
- В перші страви кладуть подрібнену моркву, яка вариться до готовності 10 – 15 хвилин.
У пароварці морква зазвичай готується трохи більш як 30 хвилин, тоді як у мультиварці бажаної м'якості можна досягти приблизно за 20 хвилин.
Експерти рекомендують перевіряти готовність моркви, протикаючи її ножем або виделкою. Якщо інструмент входить без зусиль, морква – готова.
Цікаво: є простий спосіб врятувати охололе картопляне пюре.
![loader](/files/images/preloader.gif)