Переварювання може призвести до того, що овоч вийде надто м'який і без смаку, а недоварений – занадто твердий для споживання. Скільки варити моркву розповідає 24 Канал.
Скільки варити моркву
Моркву можна приготувати різними способами, зокрема відварити у звичайній воді, запекти в духовці, приготувати в мультиварці, пароварці або мікрохвильовій печі.
- Моркву середнього розміру потрібно варити від 20 до 25 хвилин.
- Час варіння великої моркви можна збільшити до 40 хвилин.
- В перші страви кладуть подрібнену моркву, яка вариться до готовності 10 – 15 хвилин.
У пароварці морква зазвичай готується трохи більш як 30 хвилин, тоді як у мультиварці бажаної м'якості можна досягти приблизно за 20 хвилин.
Експерти рекомендують перевіряти готовність моркви, протикаючи її ножем або виделкою. Якщо інструмент входить без зусиль, морква – готова.
Цікаво: є простий спосіб врятувати охололе картопляне пюре.