Морква, горіхи – і готово: рецепт універсального салату до будь-яких страв
Морква, горіхи – і готово: рецепт універсального салату до будь-яких страв

Морква, горіхи – і готово: рецепт універсального салату до будь-яких страв

Досвід – це вміння створити шедевр навіть з найпростіших інгредієнтів. І цей салат – пряме тому підтвердження. 24 Канал пропонує спробувати цю універсальну страву від порталу Ukr.Media.

Рецепт салату з морквою та горіхами

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 400 – 500 грамів моркви;
– 10 волоських горіхів (або інших);
– 3 – 4 зубчики часнику;
– приблизно 1 склянка сметани;
– сіль, перець та цукор до смаку;
– спеції (коріандр, гвоздика, чорний перець) – за бажанням;
– сухофрукти (родзинки, курага, чорнослив) – за бажанням.

Приготування:

  1. Натріть моркву на крупній тертці, трохи посоліть, злегка помніть та залиште на 5 хвилин. Це допоможе їй пустити сік і зробить текстуру м'якшою.
  2. Подрібніть горіхи у ступці, блендері або м'ясорубці. В ступці вони стають ніжнішими і маслянистішими.
  3. Пропустіть часник через прес.
  4. Запарте сухофрукти (родзинки, курагу, чорнослив) окропом на пів години, потім наріжте їх. Вони нададуть салату оригінального смаку і легкої солодкості.
  5. Змеліть коріандр, додайте дрібку солі та цукру. Змішайте з часником, горіхами і сухофруктами, якщо їх використовуєте.
  6. Додайте підготовлені інгредієнти до моркви, перемішайте і заправте сметаною. Майонез не підійде — сметана надає більш ніжного, натурального смаку.
  7. Найкраще залишити салат у холодильнику на 30 – 60 хвилин, щоб смаки стали насиченими і гармонійними.
  8. Перед подачею можна збризнути лимонним соком.

Смачного!

Його обожнюють усі: рецепт домашнього хачапуріпо-аджарськи.

Джерело матеріала
loader