![Як приготувати соус песто з кінзи, шпинату та руколи: зірка "Мастер шеф" Тетяна Литвинова розкрила секретні рецепти](https://thumbor.my.ua/fNrUmd_FLDxxEC7XaeWC2sH20dk=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F3%2F804eb4c13819ac2bf6f52cdb0f831738.jpg)
Як приготувати соус песто з кінзи, шпинату та руколи: зірка "Мастер шеф" Тетяна Литвинова розкрила секретні рецепти
Песто — це один із найбільш універсальних і смачних соусів, які можна використовувати лише до пасти, а й до салатів, овочів або навіть як намазку на хліб.
Зірка шоу "Мастер шеф" Тетяна Літвінова поділилася трьома економними варіантами цього соусу, які легко приготувати вдома, з використанням доступних інгредієнтів.
Песто з руколи і базиліку
Перший рецепт песто є чудовим поєднанням руколи, базиліку та оливкової олії. Рукала додає соусу легку гірчинку, а базилік — класичний аромат. Основними продуктами є:
40 г базиліку
80 г руколи
50 г волосських горіхів
70 г оливкової олії
1 зубчик часнику
10 г солі
Лимонна цедра і сік (з 1/3 лимона)
Всі інгредієнти необхідно покласти в чашу блендера і збивати до однорідної консистенції. Таке песто можна заморожувати, що дозволяє його зберегти свіжим навіть у зимовий період, коли зелень дорожча.
Песто зі шпинатом
Цей варіант песто стане ідеальним для тих, хто хоче отримати ніжний смак без сильної гостроти. Він чудово підходить для додавання до пасти або омлетів. Для приготування вам знадобиться:
80 г шпинату
40 г базиліку
50 г горіхів (можна використовувати волосські або звичайні грецькі)
10 г солі
Оливкова олія
Часник
Шпинат додає м'якості й збалансованості цьому соусу, а базилік — необхідну свіжість. Важливо помити шпинат, щоб уникнути потрапляння піску в готовий продукт. Цей песто легко також зберігається в морозильці і додає особливий смак навіть простим стравам.
Песто з кінзою
Для любителів оригінальних смаків ми пропонуємо песто з кінзою — яскравий і ароматний соус, який нагадує кулінарні традиції Грузії. Основні інгредієнти:
40 г кінзи
50 г гарбузового розчину
10 г чилі
100 г оливкової олії
10 г солі
Пекоріно (можна замінити на інший твердий сир)
Кінза надає цьому песто особливого гострого та пікантного смаку, а гарбузове наповнення надає оригінальності. Це песто чудово поєднується із запеченими овочами або його можна використовувати як доповнення до гриль-страв. Такий соус можна зберегти в замороженому вигляді та використовувати взимку.
Останні новини України:
Салат "Олівʼє" по-новому: переможниця "Мастер Шеф" дала оригінальний рецепт.
Солоний чизкейк із крабовими паличками: рецепт простої та суперсмачної закуски.
Бананові панкейки для сніданку: простий рецепт від зірки шоу "Мастер Шеф" і "Супермама".
![loader](/files/images/preloader.gif)