![Стає слизьким і занадто твердим: де в жодному разі не можна зберігати сир](https://thumbor.my.ua/08usL-1Bn18ENFGmx52vgL3nK4w=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Ff360d0b4185fa3c2cf7ab5c46fb27972.jpg)
Стає слизьким і занадто твердим: де в жодному разі не можна зберігати сир
Ви дізнаєтесь:
Сир — це невід’ємний інгредієнт багатьох страв, але часто трапляється ситуація, коли він псується у холодильнику швидше, ніж ви встигаєте його використати. Видання Express пояснює, чому так відбувається та як правильно зберігати цей продукт.
Ні для кого не секрет, що сир — чутливий до умов зберігання.
Ось деякі причини, чому сир псується в холодильнику:
![твердый сыр, признаки некачественного твердого сыра](https://thumbor.my.ua/zubrcog0KIr615q_bh5e2Gp7pFM=/600x/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fb79ea42821ee49ed20ba9e3ea21a6c85.jpg)
Колишня сироварка та авторка кулінарної книги Еріка Кубік розповіла про головну помилку, якої припускаються люди при зберіганні сиру.
"Сир живий і дихає, а це означає, що йому потрібен кисень і вологість, щоб залишатися свіжим і смачним. Я знаю, що зручно зберігати сир у поліетиленовій упаковці, але не менш важливо правильно про нього піклуватися. Правильне зберігання сиру дуже просте і займає лише кілька хвилин фактичних зусиль", – пояснює Кубік.
Вона застерігає, що поліетиленова плівка "задушує" сир, через що він швидко втрачає аромат і текстуру. Крім того, пластик створює надмірну вологість, через що сир може стати слизьким і покритися пліснявою.
Еріка Кубік зазначає, що найкращий спосіб зберігання – загорнути сир у папір для випічки або спеціальний багаторазовий сирний папір.
Якщо залишити сир відкритим, він може швидко висохнути і вкритись твердою скоринкою. У цьому випадку достатньо зрізати верхній шар ножем, щоб зберегти продукт.
"Або ж загорніть сир у пергамент чи папір для м'яса. Перед тим, як закрити блискавку, переконайтеся, що в пакеті залишилося трохи повітря, щоб сир мав достатньо кисню та вологи. Ваш сир повинен залишатися смачним, свіжим і мати ідеальну текстуру набагато довше, ніж зазвичай", – радить експерт.
Тривалість зберігання безпосередньо залежить від його типу:
Також раніше розповідалося про інший маловідомий лайфхак. А саме, що покласти до цибулі, щоб вона не зіпсувалася.
Більше корисних новин:
Що таке Express.co.uk?
Express.co.uk — це британський новинний вебсайт, пов’язаний із газетою Daily Express, яка є однією з найстаріших таблоїдних газет у Великій Британії. Сайт належить до медіакомпанії Reach PLC, яка також володіє іншими популярними виданнями, такими як Daily Mirror та Daily Star.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)