Укрзалізниця запрошує у ювілейний ретротур найдовшою вузькоколійкою у Європі
У суботу, 22 лютого, любителів активного відпочинку Укрзалізниця запрошує на 20-й ювілейний ретротур Гайворонською вузькоколійкою. Це найдовша вузькоколійка у Європі, якою курсує найдавніший діючий паровоз в Україні. Про це повідомляє пресслужба перевізника.
Пасажири матиуть змогу проїхатися у колоритних вагонах середини ХХ століття. А також покуштувати найсмачніший обід та смаколики, помилуватися подільськими зимовими краєвидами.
Квитки на ретропоїзд вже доступні у мобільному застосунку Укрзалізниці, на сайті booking.uz.gov.ua, у чат-ботах Укрзалізниці та в касах вокзалів. Слід шукати поїзди сполученням: №963 Гайворон — Бершадь, №964 Бершадь — Гайворон.
Вартість квитка на ретропоїзд в одному напрямку: 130 грн – для дорослого та 98 грн – для дітей до 14 років. Для зручного доїзду та повернення залізничники призначили безпересадкові причіпні вагони: Київ — Гайворон та Львів — Гайворон. Відправлення з Києва та Львова – ввечері 21 лютого, з Гайворона назад – ввечері 22 лютого. Для замовлення екскурсії до краєзнавчого музею та міста слід звертатися за телефоном: 067-696-51-07.
Вузькоколійну залізницю (ширина 750 мм) будували у 19 столітті власники цукрових заводів для перевезення робітників та вантажів. Будівництво й обслуговування такої залізниці було у чотири рази дешевше за залізницю стандарту колії 1520 мм. Зараз Гайворонська вузькоколійка є унікальною історичною пам’яткою та цікавим маршрутом для подорожі на вихідні. 130-кілометровий відрізок шляху — найдовша вузькоколійка в Європі. Маршрут проходить через Вінницьку та Кіровоградську області: від Рудниці, через міста Бершадь і Гайворон до Голованівська.
- 7 лютого Укрзалізниця повідомила, що спільно з представниками фонду "Повернись живим" знайшла власників кішки, яку забули у потязі Київ - Кривий Ріг.
- 30 грудня 2024 року Укрзалізниця починає запуск тестового режиму з повноцінними обідами на обраних поїздах, які розробив шеф-кухар Євген Клопотенко. Гаряче меню пропонує карпатські деруни, омлет із житомирських яєць, курка з подільською картоплею та овочами, кримськотатарський плов з яловичиною, який вже став найпопулярнішою стравою серед пасажирів.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)