![Секрет смачних гречаників у томатному соуї: простий рецепт, який вас здивує](https://thumbor.my.ua/GIGrIsumfluwYL2BdrIYQqMA5TQ=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fcdc87e8823b5dbfe03de4135e57f74c6.jpg)
Секрет смачних гречаників у томатному соуї: простий рецепт, який вас здивує
Гречані котлети – недооцінена багатьма стравами. Вона не тільки смачна, а й корисна. Крім цього, вона додасть різноманітність у звичне меню.
Однією з головних переваг такої страви є його простота приготування. Незважаючи на це, вона виходить дуже смачною та ситною, а з соусом може перевершити всі ваші очікування.
Інгредієнти:
- Фарш – 700 г;
- Гречка варена – 650 г;
- Цибуля – 1 штука;
- Яйця – 2 штуки;
- Панірувальні сухарі – 50 грамів;
- Сіль, перець та часник сушений – за смаком.
Інгредієнти для соусу:
- Томатний сік – 500 мл;
- Цибуля – 150 грамів;
- Томатна паста – 2 столові ложки;
- Приправи – до смаку;
- Зелень для подачі – за бажанням.
До відвареної гречки додаємо фарш і два яйця і ретельно перемішуємо. Також потім додаємо спеції, які вам подобаються. Це все ретельно перемішати, а можна навіть відбити, щоб фарш вийшов однорідним та ніжним.
Сформувати з фаршу котлетки та обваляти в панірувальних сухарях.
На сковороду налийте олію і розігрійте її. На розігріте масло кладемо гречаники і обсмажуємо до золотистої скоринки. Після цього на сковороді посмажити дрібно нарізану цибулю та налити туди томатний сік зі спеціями. Як тільки соус почне кипіти, слід туди викласти гречаники.
Готуємо страву, поки соус не увариться і стане густим. Під час подачі можна посипати зеленню, яку ви любите. Зазвичай туди підходить зелена петрушка.
Раніше ми повідомляли про пухкі та ароматні бублики з маком на кефірі: рецепт ідеальних ласощів для чаю та кави.
![loader](/files/images/preloader.gif)