Секрет смачних гречаників у томатному соуї: простий рецепт, який вас здивує
Секрет смачних гречаників у томатному соуї: простий рецепт, який вас здивує

Секрет смачних гречаників у томатному соуї: простий рецепт, який вас здивує

Гречані котлети – недооцінена багатьма стравами. Вона не тільки смачна, а й корисна. Крім цього, вона додасть різноманітність у звичне меню.

Однією з головних переваг такої страви є його простота приготування. Незважаючи на це, вона виходить дуже смачною та ситною, а з соусом може перевершити всі ваші очікування.

Гречаники, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • Фарш – 700 г;
  • Гречка варена – 650 г;
  • Цибуля – 1 штука;
  • Яйця – 2 штуки;
  • Панірувальні сухарі – 50 грамів;
  • Сіль, перець та часник сушений – за смаком.

Інгредієнти для соусу:

  • Томатний сік – 500 мл;
  • Цибуля – 150 грамів;
  • Томатна паста – 2 столові ложки;
  • Приправи – до смаку;
  • Зелень для подачі – за бажанням.

До відвареної гречки додаємо фарш і два яйця і ретельно перемішуємо. Також потім додаємо спеції, які вам подобаються. Це все ретельно перемішати, а можна навіть відбити, щоб фарш вийшов однорідним та ніжним.

Гречаники, скріншот: YouTube

Сформувати з фаршу котлетки та обваляти в панірувальних сухарях.

На сковороду налийте олію і розігрійте її. На розігріте масло кладемо гречаники і обсмажуємо до золотистої скоринки. Після цього на сковороді посмажити дрібно нарізану цибулю та налити туди томатний сік зі спеціями. Як тільки соус почне кипіти, слід туди викласти гречаники.

Гречаники в соусі / скріншот з відео

Готуємо страву, поки соус не увариться і стане густим. Під час подачі можна посипати зеленню, яку ви любите. Зазвичай туди підходить зелена петрушка.

Раніше ми повідомляли про пухкі та ароматні бублики з маком на кефірі: рецепт ідеальних ласощів для чаю та кави.

Джерело матеріала
loader
loader