/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F3%2Fb02e599e42c1f70e3d88a5c98ea49f9c.jpg)
Готуємо вдома легендарні котлети "Кордон Блю": як зробити швидко та смачно
Котлети "Кордон Блю" - це апетитне блюдо з ніжним курячим філе, ароматною шинкою, тягучим сиром і хрумкою паніровкою.
Така варіація класичної котлети по-київськи стане гідною альтернативою та порадує своїм насиченим смаком, пише Politeka.net.
Українська кулінарна блогерка nisenitnitsia розповіла детально у своєму Інстаграм, як зробити страву дуже соковитою та смачною без зайвих труднощів.
Для котлет:
- 3 курячих філе
- 6 скибочок шинки
- 6 скибочок сиру (наприклад, твердого або напівтвердого)
- сіль, чорний перець за смаком
Для паніровки:
- 2 яйця
- 100 г борошна
- 150 г панірувальних сухарів
- олія для смаження
Куряче філе розрізати вздовж, але не до кінця, потім розгорнути і обережно відбити, щоб воно стало тонким, але не рвалося - так котлети не будуть сухі. Посолити, поперчити та дати трохи настоятися, ділиться Politeka.net.
На підготовлений шматок філе викласти скибочку шинки, зверху – сир. Акуратно згорнути м'ясо рулетом, ретельно підгинаючи краї, щоб начинка не витікала, це дасть зробити котлети ніжнішими. Загорнути у харчову плівку, щільно скрутити та прибрати у морозильник на 30 хвилин.
Розігріти олію в глибокій сковороді. Дістати котлети, зняти плівку, запанувати спочатку у борошні, потім у збитих яйцях і, нарешті, у сухарях.
Обсмажити котлети у фритюрі або глибокій сковороді з великою кількістю масла до золотистої скоринки. Потім перекласти на лист, накрити фольгою і запікати в розігрітій до 180 ° C духовці протягом 30 хвилин.
Подавати гарячими, доповнивши свіжими овочами чи легким гарніром. Так котлети виходить ще смачніше, якщо використовувати овочі на додаток.
Останні новини України:
Крім того, Політека розповідала, що суддя "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився покращеним рецептом торта "Наполеон".

