Як смачно приготувати курку: простий рецепт від переможця "Мастер Шеф"
Як смачно приготувати курку: простий рецепт від переможця "Мастер Шеф"

Як смачно приготувати курку: простий рецепт від переможця "Мастер Шеф"

Переможець одного з сезонів кулінарного шоу "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський показав, як приготувати знамениту грузинську страву з курки – чкмерулі, пише Політека.

Чкмерулі – це традиційна грузинська страва з курки, яку спершу обсмажують, а потім тушкують у ароматному вершковому соусі з часничком.

Для приготування соковитої курки чкмерулі зірка "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський використовує:

  • курячі четвертини - 3-4 шт.
  • 1 ст.л. олії (для смаження)
  • 3 зубці часнику
  • кінза - за бажанням
  • 200 мл вершків (20-30% жирності)
  • сіль, мелений перець - за смаком
  • спеції (уцхо-сунелі) - за смаком

З курячих четвертин переможець "Мастер Шеф" відрізає крайні хрящі на ніжках, але можна обійтися і без цього, повідомляє Політека. Обсмажуємо курку на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії до золотистої скоринки з обох боків, у процесі приправляємо сіллю та меленим перцем.

Обсмажену курку переможець "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський перекладає на тарілку, а на тій самі пательні обсмажує дрібно нарізаний часник, додає жирні вершки, дрібно нарізану кінзу та спеції за смаком.

Викладаємо обсмажену курку в соус та відправляємо запікатися в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 15-20 хвилин.

Подавати курку чкмерулі переможець "Мастер Шеф" радить із хрустким хлібом і вимочувати ним соус.

Останні новини України:

Також Політека писала, що суддя "Мастер Шеф" Ярославський розкрив свій фірмовий рецепт борщу.

Крім того, Політека розповідала, що суддя "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився покращеним рецептом торта "Наполеон".

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader