/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F3%2F5813a5f82887e0a217b15d7738d19d7e.png)
Як смачно приготувати курку: простий рецепт від переможця "Мастер Шеф"
Переможець одного з сезонів кулінарного шоу "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський показав, як приготувати знамениту грузинську страву з курки – чкмерулі, пише Політека.
Чкмерулі – це традиційна грузинська страва з курки, яку спершу обсмажують, а потім тушкують у ароматному вершковому соусі з часничком.
Для приготування соковитої курки чкмерулі зірка "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський використовує:
- курячі четвертини - 3-4 шт.
- 1 ст.л. олії (для смаження)
- 3 зубці часнику
- кінза - за бажанням
- 200 мл вершків (20-30% жирності)
- сіль, мелений перець - за смаком
- спеції (уцхо-сунелі) - за смаком
З курячих четвертин переможець "Мастер Шеф" відрізає крайні хрящі на ніжках, але можна обійтися і без цього, повідомляє Політека. Обсмажуємо курку на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії до золотистої скоринки з обох боків, у процесі приправляємо сіллю та меленим перцем.
Обсмажену курку переможець "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський перекладає на тарілку, а на тій самі пательні обсмажує дрібно нарізаний часник, додає жирні вершки, дрібно нарізану кінзу та спеції за смаком.
Викладаємо обсмажену курку в соус та відправляємо запікатися в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 15-20 хвилин.
Подавати курку чкмерулі переможець "Мастер Шеф" радить із хрустким хлібом і вимочувати ним соус.
Останні новини України:
Також Політека писала, що суддя "Мастер Шеф" Ярославський розкрив свій фірмовий рецепт борщу.
Крім того, Політека розповідала, що суддя "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився покращеним рецептом торта "Наполеон".
