/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fcbdd95c1e7fdff34069b0d9dc5ef67f1.jpg)
Варити не варто: кухар розкрив смачніший спосіб приготування картоплі
Ви дізнаєтеся:
Картопля — один із найуніверсальніших продуктів, що входить до складу багатьох улюблених страв: від хрусткої картоплі фрі до ніжного пюре або запеченого варіанту. Однак, коли мова заходить про максимальне збереження смаку та корисних речовин, експерти рекомендують метод, який не передбачає традиційного варіння у воді.
Главред дізнався, чому картоплю краще не варити.
При звичайному варінні овочі втрачають частину смаку, адже корисні мінерали та вітаміни розчиняються у воді. Це знижує їхню харчову цінність і робить смак менш насиченим. Саме тому багато кухарів віддають перевагу приготуванню на пару, пише Daily Express.
На платформі Reddit один з користувачів звернувся до кулінарної спільноти із запитанням, чи дійсно приготування на пару допомагає краще зберегти смак овочів, ніж варіння. Як пояснюють професійні кухарі, приготування на пару допомагає не тільки зберегти більше корисних речовин, а й зосередити природний смак продуктів.
Причин, чому це найкращий метод:
"Якщо хочете максимально насичений смак, готуйте овочі на пару. Але якщо потрібно посилити їхній смак, то краще додати сіль, спеції або навіть варити в бульйоні", - порадив користувач.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F8a721d6414d81eea3cdac6631baf5916.jpg)
Чому важливо їсти овочі щодня
Фахівці з харчування рекомендують вживати щонайменше п’ять порцій фруктів і овочів на день. Це допомагає зменшити ризик серцево-судинних захворювань, інсульту та навіть деяких видів раку.
Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) радить споживати мінімум 400 г овочів і фруктів на день, адже це значно знижує ймовірність розвитку серйозних захворювань. Однак картопля не входить до цієї норми, оскільки є основним джерелом крохмалю, а не вітамінів і мікроелементів.
Вас також може зацікавити:
Що таке Daily Express
Daily Express - щоденний таблоїд, що виходить у Великій Британії.
Видання є головною газетою Express Newspapers, що є дочірньою компанією холдингу Northern & Shell, чиїм одноосібним власником є Річард Десмонд.

