/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F11bc25f00bd04cf76e1ee2ce0e17cac3.jpg)
Ресторан у Лондоні став сенсацією року, отримавши першу в історію зірку Мішлен за веганське меню
Веганським рестораном, який першим отримав зірку за всю історію існування нагороди, став Ресторан Plates London, повідомляє 24 Канал з посиланням на Independent.
Шеф-кухар прагне отримати три зірки Мішлен
Кірк Гаворт, шеф-кухар і співзасновник Plates, вперше почав досліджувати веганську дієту після того, як у 2016 році йому діагностували хворобу Лайма. Він адаптував класичну кулінарну підготовку до потреб свого здоров'я.
У лондонському ресторані Plates подають безм'ясні, безрибні, безглютенові, безмолочні, органічні страви, в яких не використовується рафінований цукор.
Слово "тренд" – це те, що приходить і йде, але те, що я роблю, і місце, з якого воно виникло, точно не є трендом,
– сказав Гаворт.
Він висловив сподівання, що його успіх надихне більше ресторанів віддавати перевагу фруктам та овочам і творчо підходити до їх приготування.
Шеф-кухар каже, що спочатку йому було складно робити класичну кухню без м'яса та риби. Гаворт народився у Блекберні й походить з родини шеф-кухарів, відзначених зірками Мішлен.
Для Гаворта одна зірка Мішлен – це "лише початок". Його метою є три зірки – найвища відзнака для ресторану.

