Простий рецепт ажурних млинців від зірки "Мастер Шеф": завжди смачні та красиві
Простий рецепт ажурних млинців від зірки "Мастер Шеф": завжди смачні та красиві

Простий рецепт ажурних млинців від зірки "Мастер Шеф": завжди смачні та красиві

Відомий шеф-кухар і зірка шоу "Мастер Шеф. Професіонали 3" Микола Люлько показав, як приготувати тонкі та смачні ажурні млинці, повідомляє Політека.

Щоб млинці були ажурними, до тіста зірка "Мастер Шеф" додає сухі дріжджі – але не хвилюйтеся, рецепт дуже простий і досить швидкий. А для основи тіста на млинці шеф-кухар використовує суміш молока та води.

Для приготування ажурних млинців, як повідомляє Політека, фіналіст "Мастер Шеф" Микола Люлько використує такі інгредієнти:

  • молоко та вода - по 250 мл
  • цукор - 2 ст.л.
  • дріжджі - 9 г сухих
  • 2 яйця
  • сіль - 0,5 ч.л.
  • борошно пшеничне - 190 г
  • олія - 50 г

В мисці зірка "Мастер Шеф" змішує молоко з водою та цукром і прогріває цю рідину в мікрохвильовці буквально пів хвилин, щоб вона була тепленькою.

До молочної суміші додаємо сухі дріжджі, перемішуємо та лишаємо на 15 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.

Окремо збиваємо до однорідності яйця з сіллю, додаємо їх до основної маси та перемішуємо. Далі всипаємо борошно та добре вимішуємо тісто, щоб не було грудочок. В кінці додаємо олію та ще раз перемішуємо тісто на млинці.

Миску з тістом на млинці зірка "Мастер Шеф" накриває рушником і лишає в теплі приблизно на 40 хвилин – тісто має вирости втричі.

На розігрітій сковороді на середньому вогні смажимо тонкі ажурні млинці.

Останні новини України:

Крім того, Політека розповідала, що суддя "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився покращеним рецептом торта "Наполеон".

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader