/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F73d8386ec55df29b68aa5579b9acd84b.jpg)
Вареники з Грузії: як приготувати смачні квері
Вареники квері готують із сиром сулугуні. І це дуже смачно.
У стравах грузинської кухні поєднуються простота та вишуканість. І варто приготувати смачні мегрельські вареники з сулугуні, які називаються квері. Рецептом поділилися на сайті Mimi.
Грузинські вареники квері
Інгредієнти:
- 500 г борошна;
- 40 г вершкового масла;
- 200 мл води;
- одне куряче яйце для тіста + один білок для начинки;
- 1 ст.л. рослинної олії;
- пів чайної ложки солі;
- 350 г грузинського сиру сулугуні.
Підготуйте всі інгредієнти: сулугуні та натріть на крупній тертці. Воду необхідно підігріти до 30-35℃. Вершкове масло залиште на деякий час у теплі, щоб воно стало м'яким.
Спочатку замісіть тісто. У мисці з'єднайте воду, яйце, сіль, соняшникову олію. Перемішайте і злегка збийте. Просіяне борошно насипте гіркою в широкий посуд, зробіть заглиблення і тонкою цівкою влийте водно-яєчну суміш, поступово з'єднуючи обидві частини. Тісто потрібно вимішувати не менше 10-15 хвилин. Коли воно стане крутим, пружним і еластичним і перестане липнути до рук, зберіть його в кулю. Потім загорніть у харчову плівку або накрийте рушником. Залиште на півгодини за кімнатної температури для "відпочинку".
І приготуйте начинку. У тертий сир додайте яєчний білок і м'яке вершкове масло, ретельно розітріть виделкою і перемішайте. Стіл припиліть борошном і викладіть тісто. Відрізаючи від нього шматки, скачуйте в ковбаски і діліть ножем на шматочки однакового розміру (трохи більші, ніж для традиційних вареників).
Кожен обвалюйте в борошні та розкачуйте в корж. На центр викладайте начинку у формі кульки. Коржик складайте навпіл півмісяцем і притискайте по краю виделкою для красивого малюнка. Якщо краї коржа не склеюються, можна змочити їх водою за допомогою пензлика.
Варіть квері у великій каструлі в підсоленій киплячій воді. Варіть на малому вогні ще 5-6 хвилин після спливання. Коли тісто готове — виймайте квері та подавайте гарячими.
Поради для приготування квері
Борошно обов'язково потрібно просівати, щоб воно наситилося киснем. Сир не має бути занадто солоним. Не кладіть зелень і спеції в начинку — це порушить вершковий смак начинки.
Дуже смачні виходять квері, якщо в начинку додати імеретинський сир у будь-якій пропорції. Його кремова текстура створить цікавий смаковий букет. Також можна використовувати чанахі або хорошу бринзу в поєднанні з сиром.
Читайте також:
Польські Pierogi: як приготувати оригінальні вареники зі смачною начинкою
Смачні вареники з сиром: рецепт популярної української страви
Таке тісто — це щось неймовірне: як приготувати смачні вареники з картоплею та грибами

