Гіркий смак і темні нахили: як харчові уподобання пов'язані з психопатією
Гіркий смак і темні нахили: як харчові уподобання пов'язані з психопатією

Гіркий смак і темні нахили: як харчові уподобання пов'язані з психопатією

По мережі почало поширюватися дослідження, що описує зв'язок гіркої їжі та схильності до психічних порушень. Про результати вчених розповіли у виданні NY Post.

На думку експертів, люди, які люблять гірку їжу, можуть показати себе і з темного боку. Вони можуть мати психопатичні, антисоціальні та садистські риси особистості.

Домашній шоколад, фото shuba

Для новаторського дослідження вчені з університету Інсбрука в Австрії взяли 953 американці та почали вивчати їхні переваги в їжі. Учасників запитували про їхнє ставлення до солодкого, солоного, кислого та гіркого.

Усі, хто взяли участь, мали відповісти на чотири опитування, які стосувалися рис особистості. Через них досліджували наявність таких рис як садизм, психопатія, агресія та нарцисизм.

Результати дослідження шокували. Виявляється, існує певний зв'язок між "задоволенням від гіркої їжі та садистськими нахилами". Серед гірких продуктів лідирували джин із тоніком, темний шоколад та міцна кава.

Шоколад. Фото: скрін youtube

Результатами двох досліджень було доведено, що гіпотеза про зв'язок переваги гіркого смаку з повсякденним садизмом та психопатією правдива. Повсякденний садизм – це коли люди завдають болю та із задоволенням спостерігають за стражданнями. Він не обов'язково має бути фізичним, достатньо заподіяти навіть моральний біль.

Але дослідники попередили, що цей вид кореляції зараз перебуває в зародковому стані і ще досліджуватиметься.

Раніше ми повідомляли, що 300 каменів у нирках замість баблі: улюблений напій мало не став причиною загибелі дівчини.

Джерело матеріала
loader
loader