Ситна страва на вечерю: рецепт млинців на кефірі з цибулею та шкварками
Ситна страва на вечерю: рецепт млинців на кефірі з цибулею та шкварками

Ситна страва на вечерю: рецепт млинців на кефірі з цибулею та шкварками

За цим рецептом виходить солідна страва, яка цілком може стати основною.

Пишні млинці на кефірі з цибулею та шкварками — це не тонкі французькі крепи, а повноцінна ситна вечеря. Такі млинці готуються без начинки. Цибуля і шкварки вмішуються в млинцеве тісто. Фокус розповість, як приготувати такі млинці.

Млинці зі шкварками

Інгредієнти:

  • 100 г вершкового масла;
  • 4 яйця;
  • 450 г борошна;
  • дрібка солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 750 мл кефіру;
  • рослинна олія для смаження;
  • 150-200 г сирого або солоного свинячого сала;
  • 2 великі цибулини.

Розтопіть вершкове масло і трохи остудіть. Збийте яйця вінчиком до однорідності, змішайте з маслом. Додайте борошно, сіль і цукор, ретельно розмішайте.

Розведіть тісто кефіром до консистенції рідкої сметани, ретельно вимішуючи, щоб не було грудочок. Дайте тісту постояти хвилин 30.

Наріжте цибулю дуже тонкими четвертинками кілець, а сало — дрібними кубиками. Викладіть сало і смажте на середньому вогні, витоплюючи жир. Вийміть шкварки шумівкою і злийте жир у мисочку, залишивши в сковороді приблизно 2 ст. л.

Покладіть у сковорідку цибулю, перемішайте й обсмажуйте на середньому вогні. Викладіть смажену цибулю до шкварків, перемішайте та посоліть.

На добре розігріту і змащену розтопленим жиром із мисочки сковороду викладіть чайну ложку шкварок із цибулею, залийте млинцевим тістом і смажте млинці, як зазвичай. Поки у вас не скінчаться шкварки і тісто.

Читайте також:

Незвично й оригінально: рецепт салату з млинцями та індичкою

Млинці чи вареники: коли Масляна 2025 року і як її святкують за українськими традиціями

Рецепти до Масляної: топ-3 найкращих м'ясних начинок для млинців

Джерело матеріала
loader
loader