Чорний vs молочний: дієтологи нарешті пояснили, який шоколад корисніший
Чорний vs молочний: дієтологи нарешті пояснили, який шоколад корисніший

Чорний vs молочний: дієтологи нарешті пояснили, який шоколад корисніший

Молочний шоколад, виявляється, не такий поганий, як багато хто думає.

Про що мова:

Чорний та молочний шоколад — найпопулярніші види цього солодкого продукту. Вважається, що чорний шоколад корисніший, адже містить більше какао та менше цукру. Але чи це дійсно так, пояснює Главред з посиланням на Real simple.

Дієтолог Ван На Чун розповів, що шоколад багатий на поживні речовини, оскільки містить какао, в якому є антиоксиданти (флавоноїди, поліфеноли) та важливі мінерали: залізо, магній, цинк, мідь і фосфор. Вони підтримують різні функції організму та допомагають боротися з окислювальними процесами.

Чорний шоколад має 50–90% какао-сухих речовин, тоді як у молочному шоколаді цей показник не перевищує 10%. Саме тому молочний шоколад більш солодкий та ніжний на смак, але містить більше цукру та менше антиоксидантів.

У 100 грамах чорного шоколаду (70–85%) міститься:

У 100 грамах молочного шоколаду:

Дієтологи зазначають, що чорний шоколад корисніший, оскільки містить більше какао та менше цукру. Проте споживати його слід у помірних кількостях, адже навіть найкорисніший шоколад не може замінити збалансоване харчування.

Вибір між чорним та молочним шоколадом залежить від особистих вподобань, адже обидва види можна включати в здоровий раціон.

Також раніше повідомлялося, чому не варто викидати коробку від цукерок.

Більше корисних новин:

Що відомо про Real Simple?

Real Simple — американський щомісячний журнал, який видає Dotdash Meredith. Журнал містить статті та інформацію, пов’язану з домашнім господарством, доглядом за дітьми, кулінарією та емоційним благополуччям. Журнал вирізняється чистим, лаконічним стилем верстки та фотографій, пише Вікіпедія.

Джерело матеріала
loader